Aglomeraţie pe drumul de întoarcere de la munte şi pe A1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul pe DN1 este aglomerat
Traficul pe DN1 este aglomerat

Aglomeraţie pe Valea Prahovei şi pe A1 la intrarea în Capitală, după vacanţa de Revelion. Poliţiştii monitorizează în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.

UPDATE Circulaţia se desfăşoară în coloană, marţi după-amiază, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, unde valorile de trafic sunt crescute, cel mai aglomerat fiind la intrarea în Capitală.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la această oră pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti valorile de trafic sunt crescute, iar la intrarea în Bucureşti dinspre Piteşti se circulă în coloană.

Şoferii sunt sfătuiţi de către poliţişti să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.îâ

Stirea iniţială

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova, pe DN 1, pe sensul de coborâre dinspre munte către Bucureşti, se circulă în coloană de la limita dintre judeţele Prahova şi Braşov până în staţiunea Buşteni.

Şi pe sensul de urcare către munte DN 1 este aglomerat, marţi după-amaiză. Astfel, coloane de autovehicule s-au format pe mai mulţi kilometri, pe tronsoanele de drum cuprinse între Nistoreşti şi Comarnic şi de la Poiana Ţapului până în Buşteni.

„Poliţiştii continuă acţiunile pentru salvarea de vieţi, prevenirea evenimentelor rutiere grave şi combaterea încălcării regimului legal de viteză, la întoarcerea din minivacanţa de Revelion. Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei. Poliţiştii recomandă şoferilor să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, valorile de trafic pot creşte considerabil în această perioadă. Poliţia Română recomandă şoferilor să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase“, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat de presă remis marţi Agerpres.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană şi să mărească distanţa în mers între vehicule.

„În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule. Folosiţi luminile de avarie când încheiaţi o coloană care opreşte sau încetineşte brusc. Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă! Curăţaţi farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare“, mai recomandă IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite