Şase turişti blocaţi pe Jepii Mici din Masivul Bucegi, căutaţi de către salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peisaj din Bucegi. FOTO Arhivă Adevărul
Peisaj din Bucegi. FOTO Arhivă Adevărul

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, participă, duminică seară, la o acţiune de recuperare a şase turişti care au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi, cel care a sunat după ajutor spunând că doi dintre turişti sunt accidentaţi, potrivit Mediafax.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină, duminică seară, pentru recuperarea a şase turişti care au rămas blocaţi la jumătatea traseului Jepii Mici, din Masivul Bucegi, arată Medifax. 

Cel care a sunat după ajutor a spus că grupul de turişti a plecat duminică seară de pe munte, încercând să coboare către staţiunea Buşteni, însă doi dintre ei s-au accidentat şi nu mai pot continua drumul.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvamontiştii au plecat către zona indicată de către cei şase turişti pentru a-i recupera.

Salvatorii montani din Buşteni au participat, de asemenea, duminică, la o acţiune de căutare a planorului care a decolat, joi, de pe aerodromul Ghimbav, din judeţul Braşov, şi care a dispărut. Salvatorii au căutat planorul dispărut în zona Munţilor Baiului, după ce un parapantist a anunţat că a văzut în zona acestor munţi ceva ce părea a fi restul unui aparat de zbor prăbuşit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite