Şapte persoane, între care cinci copii, rănite grav în urma unui accident petrecut în Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două dintre cele şapte victime au fost transportate la Târgu-Mureş. FOTO: Arhivă
Două dintre cele şapte victime au fost transportate la Târgu-Mureş. FOTO: Arhivă

Şapte persoane, între care cinci copii, au ajuns la spital, sâmbătă, în urma unui accident petrecut în judeţul Harghita, după ce maşinile în care se aflau s-au ciocnit. Doi dintre răniţi au fost transportaţi la Târgu-Mureş.

Purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarant că accidentul a avut loc pe DJ 137, între comuna Mugeni şi municipiul Odorheiu Secuiesc, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, un bărbat de 37 de ani din Odorheiu Secuiesc, aflat la volanul unei maşini care circula dinspre comuna Mugeni, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autoturism care circula reglamentar.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Odorheiu Secuiesc cu o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, precum şi cinci salvări ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În urma accidentului, şapte persoane, între care cinci fetiţe de zece ani, au fost rănite, fiind transportate la spital.

Şeful SAJ Harghita, medicul Peter Szilard, a declarat corespondentului MEDIAFAX că una dintre fete este în stare mai gravă, fiind găsită în comă. Tot în comă se află şi şoferul maşinii care circula regulamentar.

"Fetiţa a fost găsită în comă, a fost intubată şi am solicitat un elicopter care să o transporte la Târgu Mureş. La Spitalul Judeţean din Târgu Mureş va fi dus şi un adult grav rănit, aflat şi el în coma. Ceilalţi cinci răniţi sunt la spitalul din Odorheiu Secuiesc Şi au suferit traumatisme craniene şi fracturi ale membrelor superioare şi inferioare", a precizat Peter Szilard.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cauzei accidentului, şoferul de 37 de ani din Odorheiu Secuiesc fiind cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite