Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti: Sectorul energetic prezintă un mare potenţial, atât în România, cât şi în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dean Thompson, Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti
Dean Thompson, Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti

Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson , a declarat într-un intervi la Adevarul Live că relaţiile economice şi comerciale dintre SUA şi România se consolidează, apreciind în acelaşi timp faptul că  România ia multe măsuri pentru a încerca să-şi îmbunătăţească mediul de afaceri.

„Lupta împotriva corupţiei este una dintre ele şi demonstrează că România este pregătită să primească investitori şi să le permită tuturor să beneficieze de aceleaşi condiţii atunci când ajung în România. Cred că există oportunităţi extraordinare şi vom continua să căutăm modalităţi de a le promova“, a spus Însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucureşti, Dean Thompson .

„Aşteptăm investitorii să ia în considerare toate domeniile: industria IT, industria prelucrătoare, agricultură, este o listă lungă. Evident, sectorul energetic prezintă un mare potenţial, atât în România, cât şi în regiune. Cred că acesta este un exemplu care demonstrează în ce direcţie se îndreaptă relaţia SUA-România.

Aşa cum aţi remarcat, componenta militară se datorează apartenenţei la cea mai de succes alianţă militară din istorie, însă aceasta este doar o faţetă a unei relaţii complexe care se dezvoltă şi în toate celelalte domenii“, consideră diplomatul american. 

Oficialul SUA are şi câteva sfaturi pentru pentru autorităţile de la Bucureşti pentru a atrage investitori străini. „Cred că există mai multe lucruri care ar fi extrem de utile. Unul este continuarea sprijinului foarte puternic acordat de România Acordului privind Parteneriatul pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

Cred că TTIP oferă atât României, cât şi Europei, un potenţial extraordinar. Conform unor studii pe care le-am citit, România ar putea înregistra o creştere economică de jumătate de miliard de dolari pe an, ca urmare a adoptării TTIP, aşadar mii de locuri de muncă şi potenţiale noi investiţii“, susţine Dean Thompson. 

Diplomatul american mai îndeamnă România „să continue lupta împotriva corupţiei, să se asigure că companiile ştiu că prevederile contractelor încheiate de ele se vor aplica şi că se aplică aceleaşi condiţii tuturor celor implicaţi şi că atât cadrul de reglementări şi cel legislativ sunt cât de stabile şi previzibile posibil.

Unul dintre lucrurile esenţiale pentru orice investitor într-o ţară este ca sistemul de taxare şi reglementările din momentul în care se gândeşte să investescă să rămână neschimbat la data începerii activităţii sau un an mai târziu. Acest lucru nu înseamnă că nu pot apărea schimbări, însă acestea trebuie să se facă într-un mod cât mai transparent, prin aducerea laolaltă a tuturor părţilor implicate, astfel încât să fie clar pentru toată lumea în ce direcţie se îndreaptă lucrurile“. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite