45.000 de angajaţi MAI asigură buna desfăşurare a alegerilor. 43 de dosare penale în perioada campaniei electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MAI mobilizează 45.000 de angajaţi în perioada alegerilor
MAI mobilizează 45.000 de angajaţi în perioada alegerilor

45.000 de angajaţi MAI sunt angrenaţi în activităţi de asigurare în bune condiţii a alegerilor de duminică, 11 decembrie, potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Totodată, potrivit acesteia, au fost deschise 43 de dosare penale şi au fost date amenzi în valoare de 147.000 de lei, pe perioada campaniei electorale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, comparativ cu campania electorală de la precedentele alegeri parlamentare din anul 2012, numărul sesizărilor privind posibile fapte nelegale este de 2,6 ori mai mic. 

Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar in urma verificărilor efectuate până la acest moment, 37 de semnalări nu s-au confirmat.  

Lucrătorii MAI au constatat 247 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de peste 147 de mii de lei. 

De asemenea, au fost deschise 43 de dosare penale şi se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane. În campania pentru alegerile parlamentare precedente, numărul sesizărilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare.

Din numărul total de semnalări primite în această lună de campanie electorală, 24 s-au transmis spre soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă, două către Biroul Electoral Central şi una către Biroul Electoral Judeţean.

Efectivele MAI au menţinut climatul de ordine publică la peste 450 de  manifestări electorale, dintre care 15 au avut loc în ultima zi de campanie. 

Potrivit oficialilor din cadrul Ministerului de Interne, Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor va extinde programul de lucru cu publicul, în vederea eliberării actelor de identitate necesare participării la alegerile de duminică Astfel, sâmbătă, 10 decembrie, programul de lucru va fi între orele 08.00 - 16.00, în timp ce duminică, în ziua alegerilor, programul va fi la cele mai multe Servicii de Evidenţă a Populaţiei între 7.00 - 21.00.

Se poate vota cu următoarele documente: cartea de identitate, cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Peste 10.000 de jandarmi vor asigura în acest sfârşit de săptămână liniştea şi ordinea pentru buna desfăşurare a alegerilor parlamentare. Sâmbătă, aceştia au datoria de a monitoriza transportul buletinelor de vot către secţiile de votare, iar ulterior securizarea acestora.

Sâmbătă, în responsabilitatea Jandarmeriei intră 4.528 de secţii în 3.117 locaţii, iar în ziua alegerilor, jandarmii au în responsabilitate asigurarea măsurilor de ordine în zona a 5.529 de secţii din 3.017 locaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite