31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, confirmaţi cu COVID-19, transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. "Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", precizează reprezentanţii penitenciarului.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bistriţa, cei 31 de deţinuţi au fost confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, şi au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. 

"Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire", arată sursa citată, într-un comunicat de presă transmis vineri. 

La penitenciar este monitorizată starea de sănătate a tuturor persoanelor custodiate şi a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19. 

Totodată, administraţia penitenciarului ţine legătura permanent cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, implementează măsurile recomandate şi face demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite