Ford suspendă producţia la două uzine. Cu ce probleme se confruntă constructorul auto american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Ford Motor Co va suspenda producţia la două uzine, din cauza deficitului global de cipuri şi va asambla camionetele F-150 şi SUV-ul Edge, în America de Nord, fără anumite component, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, conform unui purtător de cuvânt al Ford, numărul vehiculelor afectate este de ordinul "miilor", informează Agerpres.

Astfel, compania americană, prezentă şi în România, a precizat că deficitul de cipuri, combinat cu o lipsă de componente provocată de furtunile de zăpadă care au lovit centrul SUA, au obligat compania să construiască vehicule fără anumite componente, pe care le va depozita "pentru câteva săptămâni", până când vor putea fi finalizate şi livrate. 

De asemenea, Ford a decis să suspende producţia la uzinele din Louisville, Kentucky, şi Koln, Germania.

Costurile asociate cu aceste acţiuni sunt incluse în precedentele sale estimări conform cărora profitul realizat în acest an ar putea fi diminuat cu 1 până la 2,5 miliarde de dolari din cauza lipsei de cipuri.

Sursa citată menţionează că, acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. 

”Constructorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.”, transmite sursa citată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite