Ziua Planetei sărbătorită cu lopata-n mână: 200 de platani au fost plantaţi în sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Cristian Popescu Piedone a participat la plantarea a 200 de platani în sectorul 4 FOTO Primăria Sectorului 4
Primarul Cristian Popescu Piedone a participat la plantarea a 200 de platani în sectorul 4 FOTO Primăria Sectorului 4

Primarul Cristian Popescu Piedone, ajutat de campionul mondial la skandenberg Ion Oncescu şi de echipe de voluntari, a plantat mai mulţi copaci la marginea sectorului pe care acesta îl administrează. Acţiunea s-a organizat cu ocazia Zilei Planetei Pământului, sărbătorită pe 22 aprilie.

200 de platani au fost plantaţi în cartierul Progresul, în perimetrul descris de şoseaua Giurgiului  - strada Luică – strada Aurel Perşu – Drumul Bercenarului – strada Pogoanele – strada Odei. Acţunea de plantare este, potrivit Primăriei Sectorului 4, prima dintr-o campanie intensivă de plantare de copaci în zonele periferice ale Sectorului 4.

De asemenea, achiziţionarea materialului dendrologic, necesar sporirii suprafeţei de spaţiu verde a fost oferit Autorităţii Locale prin intermediul unei sponsorizări. Acţiunea demarată astăzi reprezintă o primă etapă în cadrul acţiunilor de ecologizare şi îmbunătăţire a calităţii mediului, cea de a doua urmând să aibă loc pe 5 iunie, de Ziua Internaţională a Mediului, când vor fi plantaţi alţi 200 de copaci.   

„După branşarea la utilităţi, am finalizat reabilitarea sistemului rutier pe aceste străzi şi acum, în cadrul curăţeniei de primăvară, trecem la plantarea de arbori în alveolele pe care le-am amenajat ca atare la momentul asfaltărilor. Apreciez şi mulţumesc pentru gestul lor acestor voluntari, care au asigurat materialul dendrologic şi au dat şi o mână de ajutor echipelor noastre, în cadrul acţiunilor de plantare. Sper ca exemplul lor să fie urmat şi de alţi cetăţeni cu spirit civic şi respect pentru mediul înconjurător, pentru că astfel de iniţiative vin în sprijinul demersului Primăriei Sectorului 4, de sporire a suprafeţei de spaţiu verde şi limitare a efectelor poluării”, a declarat Cristian Popescu – Piedone, primarul sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite