IMAGINI TULBURĂTOARE Căţeluşa desfigurată va fi adoptată de un reprezentant Vier Pfoten: „Nu vrem să se facă bani cu ea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căţluşa a fost găsită pe Calea Griviţei din CApitală FOTO Vier Pfoten
Căţluşa a fost găsită pe Calea Griviţei din CApitală FOTO Vier Pfoten

Căţeluşa Griviţa, cea care a rămas fără partea superioară a botului după ce a fost lovită cu bestialitate de un bucureştean, s-a acomodat în Adăpostul „Speranţa“, actuala ei casă. Reprezentanţii Vier Pfoten spun că animalul se simte bine, dar urmează să treacă prin mai multe controale medicale înainte de cea de-a doua operaţie, după care va ajunge la noul ei stăpân.

Anca Tomescu, medic veterinar Vier Pfoten, a declarat că animalul se simte foarte bine după prima operaţie şi că imediat  ce a fost dus în Adăpostul „Speranţa“ s-a obişnuit atât cu celelalte patrupede din bază, cât şi cu angajaţii care au grijă de ea.

„O scoatem afară des, de câteva ori pe zi pentru că este o căţeluşă foarte curată care îşi face nevoile doar acolo. Pare că s-a născut aici, s-a acomodat extraordinar de bine“, a precizat medicul.

Noul stăpân al căţeluşei, un reprezentant Vier Pfoten

Totodată, Anca Tomescu a precizat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare, Griviţa va fi supusă altei intervenţii chirurgicale, de data aceasta una extrem de dificilă. „O să fie o operaţie grea, pentru că vom încerca să îi redăm posibilitate să respire pe nas, nu doar pe gură aşa cum o face acum“, a spus Tomescu.

Deşi organizaţia Vier Pfoten a primit numeroase cereri de adopţie, atât din ţară, cât şi din afara graniţei, reprezenţii ONG-ului spun că animalul va fi adoptat de unul dintre ei.  „Ne-am gândit că cea mai bună variantă este să rămână la unul dintre noi. Acum că toată lumea ştie ce a păţit, nu am vrea să cineva să se folosească de treaba asta şi să facă bani cu ea“, a spus Anca Tomescu.

Cum a ajuns căţeluşa fără o parte din bot?

Griviţa a fost găsită, în urmă cu câteva săptămâni, pe strada cu acelaşi nume din Bucureşti, după ce reprezentanţii Vier Pfoten au fost anunţaţi de oamenii care hrăneau animalul fără stăpân.

Câinele agresat a fost ridicat de urgenţă de reprezentanţii organizaţiei şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, care s-a întins pe mai multe ore. „Este un miracol că a supravieţuit şi a reuşit să facă faţă hemoragiei puternice. A pierdut foarte mult sânge“, povesteau medicii atunci.

Reprezentanţii Vier Pfoten spuneau că în momentul în care au văzut rana animalului au lansat o ipoteză incredibilă. „Înţelesesem că botul i-a fost retezat cu o sabie, dar, în urma radiografiilor, medicii au ajuns la concluzia că este vorba despre o lovitură puternică“, preciza Livia Cimpoieru, reprezentant al ONG-ului, imediat după incident. 

De asemenea, Cimpoieru a povestit, pentru adevarul.ro, că, în ciuda traumei la care a fost supusă, căţeluşa era foarte blândă şi foarte fericită când reprezentanţii organizaţiei o mângâie.

Pe aceeaşi temă:

IMAGINI ŞOCANTE Povestea căţeluşei care a rămas fără bot. Un maidanez a fost mutiliat de un bucureştean furios

Căţeluşa fără bot a ajuns în Adăpostul „Speranţa“. Oameni din toate colţurile lumii vor să o adopte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite