STUDIU Ponderea bicicliştilor din Capitală, mai mică decât în restul ţării. Cei mai mulţi biciclişti sunt în sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii deţin în medie mai puţine biciclete decât restul ţării, doar unu din şase locuitori ai Capitalei fiind bicyclist. În schimb, în restul ţării, ponderea este de unu la cinci pe mediul urban şi unu la trei pe mediul rural, unde bicicleta este singurul mijloc de transport pentru 20% dintre oameni.

Cele mai multe biciclete se găsesc în mediul rural, pentru 20% dintre locuitori satelor acestea fiind singurul mijloc de transport, scrie Mediafax. Regiunile din ţară în care se găsesc cei mai mulţi biciclişti sunt Banat - Crişana - Maramureş şi Muntenia, iar zonele cu cei mai puţini adepţi ai transportului pe două roţi fiind Bucureşti şi Dobrogea, potrivit datelor GfK.

„35% dintre locuitorii din mediul rural au o bicicletă în gospodărie, iar 32% au o maşină. În mediul urban, 21% dintre locuitori au o bicicletă în gospodărie, iar 43% o maşină“, se arată în studio citat.
De asemenea, 30% dintre românii care au maşină au şi bicicletă, in timp ce 2% din populaţie deţine atât un scooter, cât şi o bicicletă.

Potrivit sursei citate, în ţara noastră, în ultimii ani s-au vândut mai multe biciclete noi decât autoturisme noi. Mai exact, numai în anul 2012 vânzările de biciclete s-au ridicat la 380.000 de bucăţi, în timp ce maşinile noi au atins cifra de aproximativ 70.000. În raportul publicat de GfK se arată că acest lucru este explicabil în condiţiile diferenţelor de preţ importante între cele două tipuri de vehicule la achiziţionare şi în întreţinere, dar şi semnificaţia pentru posesor.

Datele au fost culese în luna iunie a acestui an şi fac parte din studiul sindicalizat Cars & Drivers, realizat lunar de GfK. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia cu vârsta de minim 15 ani, cu o marjă de eroare de 3%.

Citeşte şi:

Primăria Capitalei dă din nou cu pista-n gard. Bicicliştii: Nevăzătorilor li s-a luat dreptul de a merge pe aici

Unde pedalează bucureştenii: un traseu minunat care trece pe marginea Lacului Snagov

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite