Reciclare creativă, cros cu biciclete şi concerte. Cum sărbătoresc bucureştenii Ziua Mondială a Mediului, la Adevărul Live, de la 11.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologiştii le recomandă bucureştenilor să renunţe la maşina personală în schimbul bicicletei
Ecologiştii le recomandă bucureştenilor să renunţe la maşina personală în schimbul bicicletei

În fiecare an, la 5 iunie, peste 100 de ţări ale planetei aniversează Ziua Mondială a Mediului Înconjurător. Din 1972 încoace. Bucureştiul nu lipseşte de pe harta aceasta a responsabilităţii faţă de natură. Vineri şi Sâmbătă, în Parcul Cişmigiu din Capitală, e prima ediţie a NATURA Fest! Invitat la Adevăru Live: Bogdan Costache, organizatorul festivalului.

Ziua Mondială a Mediului, 5 şi 6 iunie 2015, Bucureşti, Parcul Cişmigiu: traseu cu biciclete, concerte Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Grimus, Les Elephants Bizarres, Tony Baboon şi Domino şi peste 300 de ateliere de reciclare creativă: pictură pe sticle şi borcane, trucuri pentru construirea unor obiecte originale din materiale refolosibile, bijuterii din PET-uri şi alte jucării. Primul robot din Romania realizat din PET-uri – îl cheamă PETre! E prima ediţie a festivalului NATURA Fest în Bucureşti.

Organizatorii spun că toată distracţia aceasta are, în cele din urmă, un scop nobil: să atragă atenţia asupra importanţei mediului înconjurător şi să-i responsabilizeze pe bucureşteni în legătură cu protecţia oraşului în care trăiesc. Ce sens are ecologia individuală într-un oraş care, oricum, pare să fie sufocat de propriii cetăţeni? Cum ne împăcăm cu Bucureştiul? Şi, mai ales, cum pot fi şi alţi convinşi să lupte pentru natură? Şi, desigur, cum poate un eveniment precum NATURA Fest să arate şi cealaltă faţă a oraşului? Bogdan Costache, organizatorul festivalului, răspunde la aceste întrebări joi, de la 11.00, la Adevărul Live.

program

Ziua Mondială a Mediului este un vehicul eficient pentru creşterea gradului de responsabilitate în raport cu mediul înconjurător la nivel mondial. Astfel, peste 100 de state aderă, anual, la manifestările programate cu această ocazie.

Pentru a milita împotriva poluării excesive din Capitală, NATURA Fest le-a pregătit bucureştenilor un traseu verde, mai exact Crosul Verde pentru biciclete (sâmbătă, 6 iunie, de la ora 10:00). Înscrierea se va face pe baza unui material reciclabil adus de fiecare participant, iar organizatorii propun startul în Parcul Cişmigiu, continuând pe Bulevardul Regina Elisabeta, Piaţa M. Kogălniceanu, Strada Vasile Pârvan, Strada Berzei, Bulevardul Uranus, Piaţa Victoriei - Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta, cu linia de finish tot în Parcul Cişmigiu.

Doritorii sunt invitaţi să vină cu bicicletele lor şi să aducă un material reciclabil, precum deşeuri electrice şi electronice/ baterii şi acumulatori, urmând ca la finalul traseului fiecare „luptător pentru natură” să primească un cadou din partea organizatorilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite