UPDATE RATB cere Metrorex să se răzgândească cu privire la anularea cardurilor comune. Metrorex: Dacă achită datoriile revenim la colaborare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce reprezentanţii Metrorex au anunţat, vineri, că biletele unice RATB - Metrorex nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, în urma încetării contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) şi societatea Metrorex, conducerea RATB spune că face tot posibilul să achite datoriile pe care trebuie să le plătească celor de la Metrorex, cerându-le acestora să se răzgândească.

UPDATE: Reprezentanţii Metrorex au declarat, pentru Adevărul, că se gândesc să revină asupra colaborării cu RATB dacă regia de transport îşi achită datoriile pe care le are către societatea Metrorex. „Nu rămâne bătută în cuie decizia noastră. Dacă ei se hotărăsc în urma negocierilor să ne plătească datoria pe care o au de anul trecut din luna martie, de peste 20 de milioane de lei noi cu penalităţi, sigur că reluăm discuţia. Este posibil ca ei să obţină aceşti bani şi să plătească datoriile“, a precizat un reprezentat al Metrorex.

Reprezentanţii RATB au anunţat, marţi dimineaţă, după ce conducerea Metrorex a luat decizia de a renunţa la cardurile ACTIV utilizate în comun cu Regia de transport că astăzi vor achita aproape 2.000.000 de lei din datoriile pe care le au la societatea Metrorex.

Redăm mai jos punctul de vedere trimis de conducerea RATB:

„Luând act de notificarea Metrorex, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a întreprins demersurile necesare pentru achitarea întegrală a debitului restant. De la începutul anului curent, RATB a achitat către Metrorex suma de 2.123.193 lei, iar în cursul zilei de astăzi, 18.03.2014, vom mai achita încă 1.993.523 lei. 

Precizăm că la 31.12.2013, debitul către Metrorex era în valoare de 17,3 milioane lei. Dorim să-i asigurăm atât pe partenerii noştri cât şi pe călători, care sunt primii afectaţi de această situaţie, că RATB va depune toate eforturile de a-şi onora obligaţiile de plată.

Aceste obligaţii au rămas neachitate nu din rea-voinţă, ci într-un context economic dificil pe care l-am traversat în ultimul an. Apreciem că integrarea tarifară a celor doi mari operatori de transport public din Capitală este o soluţie benefică pentru publicul călător, care are la dispoziţie avantajele aduse de utilizarea unui singur card pentru ambele sisteme de transport.

De aceea, facem un apel la conducerea Metrorex de a reveni asupra deciziei luate, pentru ca publicul călător să poată beneficia în continuare de facilităţile incluse în oferta comună RATB-Metrorex. În prezent, aproximativ 25.000 de călători utilizează în fiecare lună cardurile ACTIV comune“. 

Metrorex a anunţat, vineri, că nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB — Metrorex.

„Având în vedere încetarea contractului comercial încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi S.C. Metrorex S.A., compania informează publicul călător despre faptul că, începând cu data de 14 martie 2014 nu se vor mai comercializa prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB – Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 călătorii 60 minute şi Abonamentul de o zi. Începând cu data de 14 aprilie 2014 Metrorex nu va mai accepta la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise şi reîncarcate de RATB şi nici biletele unice RATB – Metrorex“, se arată într-un comunicat emis de Metrorex, vineri, 14 martie.

Pe aceeaşi temă:

Cardurile unice RATB nu mai sunt valabile la metrou, iar de la 14 aprilie nu vom mai putea folosi nici cadurile încărcate la RATB

Posibila greva generală RATB se dezbate şi astăzi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite