Primăria Sectorului 1: Am reabilitat aproape toate clădirile de interes public pe care le avem în administrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul primăriei din Banu Manta FOTO Primăria Sectorului 1
Sediul primăriei din Banu Manta FOTO Primăria Sectorului 1

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au anunţat că au pus în siguranţă aproape toate clădirile de interes public pe care le are în administrare. Astfel, unităţile de învăţământ, cele sanitare şi sediile administrative au fost consolidate antiseismic.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au anunţat că recent s-a încheiat finalizarea lucrărilor de consolidare la toate cele 30 de unităţi de învăţământ care prezentau risc seismic. Lucrările la ultimele două unităţi de învăţământ, Grădiniţa de Copii nr. 50 şi căminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, au fost finalizate la începutul acestui an.

„Încă din 2004  am demarat un amplu program de  consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unităţi de învăţământ, spitale şi sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane şi nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa elevilor, a pacienţilor şi a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituţii publice din Sectorul 1“, a declarat primarul Andrei Chiliman.

De asemenea, lucrările de consolidare de la unităţile sanitare din această zonă administrativă se apropie de final. Din 2004 până în prezent, în cadrul Programului „Prioritate pentru viaţă!“, Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, la Corpul B al Spitalului Clinic „Sfânta Maria“, la clădirea Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davilla“, la corpurile B şi C din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie „Filantropia“, precum şi la clădirea Ambulatoriului din cadrul aceluiaşi spital. Totodată, administraţia locală a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismică şi corpul A al Spitalului de Urgenţă „Floreasca“, corpul G al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“, precum şi corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Primăria Sectorului 1 va finaliza programul de consolidare şi reabilitare a unităţilor sanitare prin începerea lucrărilor la Secţia de Anatomie Patologică de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ şi la Secţia Medicală 2 de la acelaşi spital.

În anul 2010, Primăria Sectorului 1 a predat Primăriei Municipiului Bucureşti spitalele „Sfânta Maria“, „Filantropia“, „Carol Davila“ şi Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu“. În prezent, administraţia Sectorului 1 mai are în administrare spitalele „Grigore Alexandrescu“, „Floreasca“, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice şi Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică şi Arsuri.

De asemenea, administraţia locală a pus în siguranţă cele două sedii administrative care necesitau consolidare: imobilul situat în Piaţa Amzei nr. 13, finalizat şi redat circuitului public în anul 2012 şi sediul administraţiei locale din Bd. Banu Manta nr. 9, în care Primăria Sectorului 1 îşi va relua activitatea din acest an. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite