Măsuri anticaniculă luate de Primăria Capitalei: 14 corturi, puncte de prim ajutor şi duş gratuit pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canicula nu se va atenua până spre sfârşitul săptămânii FOTO Adevărul
Canicula nu se va atenua până spre sfârşitul săptămânii FOTO Adevărul

Primăria Capitalei a anunţat luni, printr-un comunicat de presă, măsurile luate pentru combaterea efectelor caniculei. Printre acestea se numără instalarea a 14 corturi medicale complet dotate, puncte de prim ajutor, duşuri gratuite la două centre sociale pentru oameni amărâţi, dar şi tratamente de combaterea a ţânţarilor.

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, printr-un comunicat de presă, că va continua măsurile necesare pentru combaterea efectelor caniculei şi asta în condiţiile în care meteorologii au prelungit avertizarea de cod portocaliu de caniculă pentru Bucureşti.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor, a amenajat 14 corturi medicale dotate cu aer condiţionat, apă, personal medical şi aparatură de specialitate. Acestea sunt amplasate în Str.11 iunie, Spitalul Colţea, Parcul Cişmigiu (intrare bd. Elisabeta), Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Parcul Carol, Piaţa Roma, Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Gara de Nord, Universitate (Facultatea de Arhitectură), Piaţa Titan, Piaţa Obor, Piaţa Dristor şi Piaţa Crângaşi.

De asemenea, Direcţia de Asistenţă Socială (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucureştenii pot beneficia de apă şi aer condiţionat. (în intervalul orar 08.00 -16.30):

  • - Sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3,
  • - Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4,
  • - Cantina sociala Grivita – calea Grivitei 216 sector 1
  • - Cantina sociala Agricultori – str. Orzari nr 48, sector 2
  • - Cantina sociala Ferentari – Calea Ferentari nr 191 – sector 5
  • - Cantina sociala Sfantul Constantin – str. Sfantul Constantin nr. 1, sector 1.

Pentru oamenii cu venituri mici, cât şi pentru cei care nu au apă curentă, DGASMB asigură în încinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulţi Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 şi la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajată pentru igienă personală, între orele 08.00-16.30.

În ceea ce priveşte Planul de Igienizare a Capitalei, operatorii de salubrizare din toate sectoarele vor continua activităţile de stropit a carosabilului (la primele ore ale dimineţii, seara sau pe parcursul nopţii, astfel incat sa nu fie influentat indicele de confort termic) cu un numar total de 71 de utilaje, dupa cum urmeaza:

  • - sectorul 1  - 19 utilaje (SC COMPANIA ROMPREST SA)
  • - sectorul 2  - 17 utilaje (SC SUPERCOM SA)
  • - sectorul 3 - 10 utilaje  (SC ROSAL GRUP SA)
  • - sectorul 4 - 11 utilaje  (SC REBU SA)
  • - sectorul 5 - 7 utilaje    (SC COMPANIA ROMPREST SA)
  • - sectorul 6 - 7 utilaje    (SC URBAN SA).

ApaNova continuă să asigure alimentarea cu apă potabilă a celor 60 de cişmele existente pe raza Municipiului Bucureşti şi asigură alimentarea cu apă potabilă a sistemelor de umidificare a aerului / punctele de răcorire.

Punctele de racorire / duşuri stradale asigurate de către Apa Nova Bucureşti se află în urmatoarele locaţii:

  • -         intrarea in Strada Lipscani - 1
  • -         Parc Herestrau - 1
  • -         Cercul Militar  - 1
  • -         Universitate - 1
  • -         Piata Unirii - 2
  • -         Parc Cismigiu - 1

De asemenea, operatorii de salubrizare vor elimina toate acumularile necontrolate de deşeuri şi se vor monitoriza zonele de periferie astfel încât să se intervină imediat în cazul în care apar noi depozite necontrolate de deşeuri.

La începutul lui august scăpăm de ţănţari

Primăria Capitalei va continua tratamentele de combatere a ţânţarilor atât în exterior (spaţii verzi, parcuri, aliniamente stradale de pe marile bulevarde) cât şi în subsoluri şi scări de bloc. Se monitorizează şi evaluează continuu zonele unde pot apărea focare cu ţânţari şi/sau şobolani.

Având în vedere condiţiile meteorologice din ultima perioadă, care au dus la înmulţirea ţânţarilor, Primarul General, Sorin Oprescu, a solicitat efectuarea unor tratamente suplimentare de combatere a ţânţarilor.

Astfel, Primăria Capitalei demarează un program special de igienizare prin care se va aplica, pe o suprafaţă de 615.2 ha (suprafeţe mai puţin populate, cu vegetaţie intensă), tratamente avio specifice pentru combaterea ţânţarilor. Tratamentele se vor efectua în intervalul 6:00 – 9:00.

Potrivit sursei citate, în locaţiile publice – parcuri, unde se vor face tratamente avio, se vor amplasa, cu 24 de ore înainte, avertizoare cu data şi intervalul orar în care sunt aplicate insecticidele.

Primul tratament se va executa pe 7 august între orele 6.00-9.00, în urmatoarele zone:

-zona Parcurilor Herastrau Nou+Vechi 74.2 ha
- zona Parcurilor Tineretului+Parcul Copiilor  106.6 ha
- zona Parcului Pantelimon                   31.1 ha
- zona Parcului Tei                                    8.5 ha
- zona Parcului Plumbuita                        31.6 ha
- zona Parcurilor Alexandru I. Cuza +Titan -Balta Alba   46.3 ha
- zona Lacului Vacaresti               180 ha
- zona Parcului Kiseleff                 13.7 ha
- zona Parcului National                 6,7 ha
- zona Parcului Carol                     29.3 ha
- zona Parcurilor Giulesti, Giulesti Cinema si Crangasi   15.7 ha
- zona Parcului Izvor   15.8 ha
- zona Parcului Cismigiu  15.7 ha

Tratamentele vor fi efectuate cu un elicopter, dotat cu un rezervor pentru substanţe biocide. Acesta este primul tratament, dintr-un program pilot de igienizare, care va cuprinde două tratamente, al doilea urmând a fi efectuat pe 14 august.

”Subliniem că aceste tratamente nu angajează cheltuieli suplimentare din partea Primăriei Capitalei, ci sunt efectuate în cadrul programului de dezinsecţie contra ţânţarilor. Datele efectuării aviotratamentelor se pot modifica în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice, fiind posibile modificări ulterioare”, se arata în comunicatul de presă. 

Pe aceeaşi temă:

Cinci puncte de ajutor anti-caniculă, în sectorul 6

Şase puncte de ajutor ”anti-caniculă”, în sectorul 3

Premieră în Capitală: Şase containere pentru situaţii de urgenţă au fost amplasare în Sectorul 4. Preţul unuia, 9.000 de lei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite