Primăria Capitalei va reabilita faţadele clădirilor degradate, urmând să recupereze banii de la proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va reabilita faţadele clădirilor aflate în stare avansată de degradare, urmând să recupereze banii cheltuiţi de la proprietari în termen de 10 ani, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 37 de voturi „pentru” şi 11 voturi „împotrivă”.

„Se aprobă mecanimsul de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Bucureşti pentru asigurarea contribuţiei proprii a deţinătorilor clădirilor, conform Legii nr. 166/22.07.2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor prin măsuri de reabilitare structural-arhitecturală a anvelopei acestora, pe o perioadă de 10 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor, cu posibilitatea de cinci ani de graţie, prevăzut în Regulamentul care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, arată primul articol din proiectul de hotărâre.

Astfel, primăria va asigura lucrările de consolidare, reparare a zidăriei sau a pereţilor exteriori, repararea sau refacerea finisajelor exterioare, consolidarea tâmplăriei, balcoanelor sau cornişelor, repararea sau refacerea elementelor de plastică-arhitecturală, demonatarea instalaţiilor şi echipamentelor montate pe faţadă sau acoperiş, precum şi remontarea acestora după lucrările de reabilitare şi montarea şi remontarea simbolului de monument istoric.

Excepţie fac clădirile expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic şi clădirile reabilitate termic sau în curs de reabilitare, la data intrării în vigoare a Legii 153/2011.

„Proiectul se referă la aprobarea mecanismului de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Bucureşti pentru asigurarea contribuţiei proprii a deţinătorilor clădirilor, în vederea realizării lucrărilor de reabilitare a faţadelor. Este vorba de clădirile situate în Bucureşti, indiferent de forma de proprietate, care pun în pericol integritatea fizică şi siguranţa populaţiei şi afectează calitatea mediului înconjurător”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Potrivit proiectului de hotărâre, banii vor fi recuperaţi de primăria Capitalei pe o perioadă de 10 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor, în baza unui contract. Suma va fi împărţită pe rate lunare, iar în cazul nerespectării termenului de plată, vor fi aplicate penalizări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite