Oprescu: Nu ştiu câţi maidanezi sunt pe străzile Capitalei. Reteritorializarea, cea mai mare prostie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul spune că nu ştie câţi maidanezi sunt în acest moment pe străzile Capitalei
Primarul spune că nu ştie câţi maidanezi sunt în acest moment pe străzile Capitalei

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit în emisiunea „După 20 de ani“ despre problema câinilor comunitari din Bucureşti, precizând că nu ştie numărul exact al acestora. Edilul a mai spus că, probabil, reteritorializarea maidanezilor sterilizaţi a fost „cea mai mare prostie“ şi că estimează că în următoarele 18 luni problema maidanezilor va fi rezolvată.

Întrebat de numărul câinilor fără stăpân de pe străzile Bucureştiului, Sorin Oprescu a spus că nu ştie cifra exactă, dar că cele 12 echipe ASPA lucrează la foc continuu, încercând să adune cât mai multe patrupedele.

Soluţii: adopţii şi adăposturi

Totodată, primarul general a spus că susţine în continuare adopţia şi că plănuieşte ca până la începutul anului viitor să aibă zeci de mii de locuri disponibile în adăposturi.

„Vreau ca până în luna martie să avem o posibilitate de adăpostire între 10.000 şi 15.000 de locuri“, a spus Sorin Oprescu, care a ţinut să adauge că până în acest moment nu a fost eutansiat niciun maidanez sănătos.

De asemenea, edilul-şef a spus că ONG-urile au contribuit într-o bună măsura la situaţia actuală a câinilor fără stăpân, dar vinovată este „toată lumea“, cu precădere cei care s-au proclamat iubitori de animale.

Oprescu: Reteritorializarea, cea mai mare prostie

Primarul general a spus că, după discuţiile avute cu ONG-urile privind gestionarea maidanezilor, reteritorializarea a fost, probabil, „cea mai mare prostie“.

„După ore întregi de discuţii cu ONG-urile şi cu protest în faţa Primăriei, prin care mi-au cerut să-i prindem, i-am prins. Să-i sterilizaţi, i-am sterilizat. Să le puneţi crotalii, le-am pus crotalii. Să le puneţi CIP, le punem CIP, şi să-i reteritorializăm. Probabil aceasta a fost cea mai mare prostie“, a spus primarul.

Acesta a precizat că în zonele în care au fost maidanezii repuşi în teritoriu nimeni nu s-a îngrijit de ei, fiind lăsaţi fără apă şi fără mâncare, iar consecinţa directă a fost constituirea haitelor.

În ceea ce priveşte o eventuală demisie, Sorin Oprescu a declarat că nu înţelege la ce ar folosi , spunând că încă de la moartea lui Ionuţ Anghel a susţinut că dacă demisia l-ar fi putut readuce pe micuţ ar fi făcut acest lucru imediat.

„Când m-am întors şi am ieşit să explic că îmi pare rău pentru ce s-a îmtâmplat, nu m-am dus să plâng acolo electoral, sunt şi eu tata şi bunic“, a încheiat Oprescu.

Pe aceeaşi temă:

Oprescu, despre cutremur: Mi-e teamă pentru oamenii care stau în clădiri vechi. Câte imobile din Centrul Vechi au fost consolidate până în acest moment

Sorin Oprescu: Avem deschise cam 74-76 de lucrări în Bucureşti. Până la sfârşitul lunii, închidem peste 25

Oprescu ia primele măsuri pentru sezonul rece. A convocat comandamentul pentru evaluarea stadiului pregătirilor de iarnă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite