Masa Critică, plimbarea care scoate bicicliştii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii transformă Capitala în pistă FOTO Dorin Constanda
Bicicliştii transformă Capitala în pistă FOTO Dorin Constanda

Vineri, 28 martie, Capitala va găzdui „Masa Critică“, o plimbare organizată de biciclişti în aer liber care, de obicei, are loc în ultima zi de vineri a fiecărei luni în mai multe oraşe din lume. În Bucureşti, evenimentul va începe la ora 20.00 în Parcul Izvor, iar paricipanţii se vor plimba pe un traseu care se întinde pe 18 kilometri.

Evenimentul va fi organizat vineri, în Capitală, atunci când bicicliştii se vor aduna la ora 19.30 în Parcul Izvor. O jumătate de oră mai târziu, aceştia vor pleca să se plimbe pe străzile din oraş, urmând să parcurgă un traseul de aproximativ 18 kilometri.

„Masa Critică nu are nici un mesaj oficial, cu toate că, în general, este înţeleasă ca un efort de a promova mijloacele alternative de transport (nemotorizate: bicicletă, role, trotinetă, placă) şi de a atrage atenţia asupra problemelor de siguranţă a celor ce folosesc aceste forme de transport, când sunt nevoiţi să împartă drumul cu traficul motorizat“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Până în acest moment, peste 160 de persoane au anunţat că vor participa la evenimentul de vineri.

Pe aceeaşi temă:

Cum s-a transformat Bucureştiul în 2013 în scena protestelor. Roşia Montană, maidanezii şi pistele pentru biciclişti, motive de manifestaţie

VIDEO Piste suspendate pentru biciclişti: proiectul impresionant care va revoluţiona transportul pe două roţi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite