VIDEO iMapp Bucureşti 2016, cel mai mare show de lumini şi proiecţii din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iMapp Bucureşti promite şi anul acestă să impresioneze publicul. Foto: Facebook/iMapp Bucharest
iMapp Bucureşti promite şi anul acestă să impresioneze publicul. Foto: Facebook/iMapp Bucharest

Sâmbătă seara, în Piaţa Constituţiei, bucureştenii au luat parte la un spectacol de lumini proiectat pe faţada Palatului Parlamentului, dar şi la o serie de concerte cu artişti de top.


UPDATE 22.30 Într-o mostră demnă de vremurile apuse, gardul din faţa Casei Poporului este "păzit" cu străşnicie de agenţii firnei de pază contractată de organizatorii iMapp Bucharest. Aceştia îndepărtează cu fermitate orice tânăr care îndrăzneşte să se reazeme de gardul clădirii pe motiv că "nu e frumos să te sprijin de garduri" şi "e frumos să nu călcăm spaţiul verde".

image

UPDATE 21.00  Peste 5 000 de oameni au aplaudat-o, în Piaţa Constituţiei, pe artista irlandeză Róisín Murphy. Concertul serii a început.

image

UPDATE 19.30 În Piaţa Constituţiei sunt peste 2 000 de oameni şi numărul lor creşte continuu.

A început iMapp Bucharest 2016. Pe scenă au urcat cei de la Golan. În piaţă sunt aproximativ 500 de oameni.

image

Spectacolul de  lumini şi a muzică începe la ora 19.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. În deschidere, trupa Golan va urca pe scenă şi va prezenta publicului un proiect ce armonizează muzica electronică, vocea şi instrumentele live. De la ora 21.00, cap de afiş va fi celebra artistă irlandeză Róisín Murphy, care va susţine un concert diferit, electrizant, pe scena din Piaţa Constituţiei. Melodii precum „Overpowered”, „House of Glass”, „Exploitation” şi „Ten Miles High” vor fi ascultate la iMapp Bucharest, înaintea spectacolelor de video mapping.

Imaginile unora dintre cei mai creativi artişti video internaţionali vor fi transpuse pe cei aproximativ 22.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, anunţă organizatorii, potrivit News.ro. Tema acestei ediţii se intitulează „Dialoguri”, iMapp Bucharest fiind dedicat interacţiunilor, prin fiecare lucrare înscrisă în concurs. „Îi invit pe toţi bucureştenii şi nu numai, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, unde va avea loc cel mai impresionant spectacol multimedia de 3D video mapping din lume. Şi anul acesta, iMapp Bucharest transformă Capitala României într-un punct de maxim interes pe harta evenimentelor culturale mondiale, alături de oraşe ca Geneva, Moscova şi Berlin”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

   

Sunetul de dinaintea luminilor

   

Sâmbătă, începând cu ora 19.00, trupa Golan va urca pe scenă şi va prezenta publicului un proiect inedit, Golan Symphonic, ce armonizează muzica electronică, vocea şi instrumentele live. Acompaniaţi de 40 de instrumentişti ce formează o orchestră simfonică, cei cinci membri ai proiectului vor arăta în premieră experimentul electro-clasic la care au lucrat în ultima perioadă.

De la ora 21.00, cap de afiş va fi celebra artistă irlandeză Róisín Murphy, care va susţine un concert diferit, electrizant, pe scena din Piaţa Constituţiei. Melodii precum „Overpowered”, „House of Glass”, „Exploitation” şi „Ten Miles High” vor fi ascultate la iMapp Bucharest, înaintea spectacolelor de video mapping.

     

Începând cu ora 22.30, echipele finaliste din Spania, România, Ungaria, Rusia, Muntenegru şi Turcia vor dezvălui imagini încărcate cu semnificaţii profunde. Fiecare proiecţie durează 4 minute şi 30 de secunde, şi foloseşte o impresionantă rezoluţie 8K, pentru a materializa formele dialogului într-o grafică aparte, ce va prinde formă şi culoare pe faţada clădirii, accentul fiind pus pe interacţiune, conţinut 3D animat şi storytelling. Tehnologia de ultimă oră este prezentă şi în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar şi coerent.

Câştigătorul competiţiei va fi desemnat de un juriu de prestigiu, format din personalităţi marcante ale industriei audio vizuale internaţionale: Martin Pošta, Ana Ascencio, Kaat Heirbrant, Ilkka Paloniemi şi Birgit Zander.

Evenimentul are o componentă interactivă esenţială, publicul având posibilitatea de a-şi alege favoritul în seara evenimentului, începând cu prima proiecţie, printr-un SMS la numărul cu tarif normal 1843. Echipa care va întruni cele mai multe voturi prin SMS va fi desemnată câştigătoarea PremiuluiPublicului.

           

Ce e iMapp

iMapp Bucharest e un spectacol unic de video-proiecţii, lumini şi lasere realizat de echipe de tineri artişti din mai multe ţări europene. Acestea se întrec la Bucureşti pentru titlul de cele mai bune formaţii de video mapping. Câştigătorii vor fi stabiliţi de un juriu specializat, însă publicul are şi el rolul său în alegerea celor mai buni. Cei prezenţi pot vota prin SMS, în seara evenimentului, la numărul 1843.

   

iMapp3

iMapp, la prima ediţie. Foto: Facebook/iMappBucharest

Echipele finaliste sunt din Spania, România, Ungaria, Rusia, Muntenegru şi Turcia. Acestea vor dezvălui imagini încărcate cu semnificaţii profunde, dând startul unei conversaţii fascinante între artişti şi spectatori. Fiecare proiecţie durează 4 minute şi 30 de secunde şi foloseşte o impresionantă rezoluţie 8K. Tehnologia de ultimă oră este prezentă şi în software-ul special, folosit pentru a integra proiectoarele într-un ansamblu unitar şi coerent. iMapp Bucharest foloseşte 104 proiectoare, care vor transpune lucrările celor mai creativi artişti video internaţionali pe cei aproximativ 22.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie.

    

Cine sunt participanţii

    

Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice şi de post-producţie din Spania, o referinţă în industrie, va prezenta la iMapp Bucharest lucrarea „Chaos2Understanding”. 

Mindscape Studio din România,  un studio de multimedia şi tehnologie creativă specializat în video mapping, propune pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului lucrarea „We Are Them”, o conversaţie filosofică între doi oameni şi audienţa care se va regăsi în povestea lor, experimentând emoţii puternice. Pentru Mindscape Studio, iMapp Bucharest reprezintă o succesiune naturală a celui mai firesc sentiment pe care îl poate trăi un om, iubirea, care este prezentată printr-o coregrafie sincronizată între dans contemporan şi proiecţii. Vezi AICI un scurt video.

Filip Roca, director artistic, artist vizual şi new media din Muntenegru vine în România cu un spectacol de video mapping inedit, sugestiv numit „Dislexia”.

Illuminarium3000, un studio prietenos, ca o mică familie creativă, din Sankt Petersburg, Rusia, proiectează la iMapp Bucharest lucrarea „Close Encounters Of The Thirty Third Kind”. 

Limelight, echipa din Ungaria cu15 ani de experienţă, pregăteşte pentru 24 septembrie spectacolul „Interconnection”, conţinutul animaţiilor şi arta de a povesti 3D, poziţionându-i ca unul dintre cele mai importante grupuri de artişti din domeniul 3D video mapping. 

VOID, un grup independent de creaţie din Istanbul, Turcia, pregăteşte show-ul audio-video „Lines” pentru Bucureşti. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite