Grădina secretă din garajul de tancuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întotdeauna ni s-a părut că Drumul Taberei este printre cele mai frumoase cartiere din Bucureşti. Iar dacă-l iei la picior şi te laşi pierdut pe străduţe şi printre blocuri, poţi descoperi numeroase surprize, cum ar fi o grădină secretă pe locul unde inainte se afla un garaj de tancuri.

Locul cu pricina se află la staţia Lt. Nicolae Găină, în spatele blocurilor de pe Bulevardul Drumul Taberei. Ajunşi în faţa curiozităţii, pentru că, aşa cum se poate vedea şi din poze, locul arată destul de interesant (şi este plin de pisici), nu am ştiut exact despre ce este vorba, aşa că am căutat pe cineva care să ne poată povesti un pic.

image

În spatele construcţiei din care mai rămăsesera doar două arcade şi nişte ziduri destul de şubrede, am dat peste un grup de bătrânei care jucau remi, aşa că i-am întrebat pe ei dacă ne pot spune mai multe despre grădină şi despre ce se afla pe vremuri acolo.

image

Ni s-a răspuns că, înainte, acolo se afla un garaj pentru tancuri şi că sub pământul care este acum acolo este o „podea de beton foarte groasă“, ca să poată susţine greutatea tancurilor, şi tuneluri care legau garajul de unitatea militară din apropiere.

Citeşte continuarea pe www.metropotam.ro.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite