GALERIE FOTO Cealaltă faţă a Bucureştiului. Cum se vede oraşul de sus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Pieţei Victoriei, fotografiată de pe Turnul de Ascensoare. FOTO reptilianul.blogspot.com
Zona Pieţei Victoriei, fotografiată de pe Turnul de Ascensoare. FOTO reptilianul.blogspot.com

Un fotograf din Bucureşti, pasionat de arhitectura oraşului, a realizat mai multe fotografii impresionante în care a reuşit să surprindă o altă faţă a Capitalei. Pentru a-şi duce la bun sfârşit ideile artistice, el a reuşit să se caţere pe mai multe clădiri înalte, printre care şi turnul Ifma de la Basarab.

Tânărul de numai 22 de ani a mărturisit că este pasionat în mod special de explorările urbane. Pe blogul său pe lângă pozele făcute deasupra Capitalei apar şi foarte multe poze făcute clădirilor istorice care se află în prag de a se prăbuşi, aşa cum este spitalul Scarlat Longhin.

Prin fotografiile pe care le realizează el doreşte să vină în ajutorul celor care restaurează monumente şi clădiri de importanţă istorică. „Ceea ce fac sper să fie un model de unde restauratorii să se poată inspira în cazul în care se iveşte oportunitatea de a renova o astfel de clădire”, mărturiseşte Alex.

Pentru a vizualiza fotografiile la dimenisiune completă accesaţi galeria foto.

Pe primul loc în topul celor mai frumoase fotografii realizate deasupra Bucureştiului se clasează o fotografie făcută Cercului Militar. Palatul a fost proiectat de arhitectul român Dimitrie Maimarolu, clădire care a fost inaugurată în 1923 de către regele Ferdinand I al României.

reptilianul

Pe locul al doilea se situează poza făcută Bibliotecii Centrale Universitare care a fost construită de către Regele Carol I şi proiectată de către arhitectul francez Paul Gottereau. Exteriorul bibliotecii a fost restaurat în anul 2001.

reptilianul

A treia poză din top a fost realizată de pe turnul „Intreprinderii de Fabricaţie şi Montaj Ascensoare (IFMA), clădirea înaltă de 114 metri a fost ridicată din ordinul lui Ceauşescu pentru a testa lifturile Casei Poporului. În vârful turnului se găsesc numeroase antene de transmisiuni radio-tv, Gsm, destul de periculoase pentru cei care stau în apropierea lor.

reptilianul

A patra poză în top a fost făcută Mănăstirii Romano-Catolice Bărăţia. În poză este un contrast interesant dintre modern şi vechi. Mănăstirea se află vizavi de gigantul magazin din sticlă Cocor ale căror reclame se reflectă pe zidurile lăcaşului de sfânt.

reptilianul

Cea de-a cincea poză a fost făcută tot de pe turnul IFMA, de această dată în cadrul a fost mutat spre Piaţa Victoriei.

reptilianul
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite