FOTO VIDEO Cârciumarii din Centrul Istoric, pregătiţi de petrecere, suporterii lui Chelsea, mai mult lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
propietarii barurilor din Centrul Istoric s-au pregătit pentru primirea suporterilor englezi
propietarii barurilor din Centrul Istoric s-au pregătit pentru primirea suporterilor englezi

Meciul dintre Steaua şi Chelsea este unul din cele mai aşteptate, atât de microbişti, cât şi de comercianţii din Centrul Istoric. Pancarte cu oferte de bere, steagul echipei la ferestre, fete frumoase la intrare şi multă bere rece, aşa s-au pregătit cârciumarii pentru venirea englezilor. Spre surprinderea tuturor însă, numărul englezilor care au venit în Bucureşti este mult mai mic decât cel anunţat iniţial.

În ziua meciului Steaua-Chealsea, prin Centrul Istoric al Capitalei, punctul zero al distracţiei din Bucureşti, bătea vântul. O singură zonă de pe strada Lipscani mai părea să aibă o licărire de viaţă, unde un grup de circa 30 de oameni cântau imnul clubului şi beau bere liniştiţi, aliniaţi în faţa unui bar.

„Eu am venit în Bucureşti, dar avem bilete şi pentru Amsterdam, aşa că suntem acoperiţi oricare ar fi rezultatul“, a declarat singura femeie din grupul de suporteri la vârsta a doua. Înaltă, blondă şi cu conformaţie sportivă, femeia ţinea mai multe reviste ale Clubului Chelsea şi încerca să le vândă prin zona barului unde grupul s-a oprit. „Zece lei, zece lei” striga ea printre oameni.

„Chelsea bate cu 2-0 diseară, o să încercăm să nu fim foarte duri cu voi”, a declarat cu umor un alt suporter din grupul de pe stradă, un bărbat de 50 de ani. Oamenii spun că le place Bucureştiul şi că de când au venit s-au simţit foarte bine.   

„Nouă ne-a plăcut foarte mult până acum, am fost şi la Cluj, este un oraş foarte frumos. Ni s-a spus că prin Bucureşti eşti în siguranţă, că este un oraş frumos, până acum ne-am simţit mai bine decât ne aşteptam”, a mai spus femeia din grup.

Cârciumarii cu berile, suporterii cu absenţele

De cealaltă parte, proprietarii barurilor din Centrul Istoric păreau destul de nemulţumiţi, toţi se aşteptau la mult mai multe vânzări, la mai mulţi clienţi. „Faţă de câţi au anunţat iniţial că vor veni, câteva mii, am înţeles că o să fie sute. În plus, la ce imagine avem noi în presa engleză, sunt toţi speriaţi. Dacă ies, ies puţini şi în turmă, se înghesuie toţi într-un singur loc”, a declarat managerul unui bar de pe strada Smârdan nemulţumit de vânzări.

De aceeaşi părere au fost şi alţi propietari de localuri din Centrul Istoric, care susţin că s-au pregătit, dar că nu se aşteaptă la încasări foarte mari. „Avem câteva rezervări, dar sunt mai mult ale românilor. Au fost mult mai mulţi clienţi când a fost cu Olanda sau cu Spania”, se plânge alt manager.

Nici Poliţia de Proximitate sau Primăria nu au fost mai prejos. Printr-o colaborare, aceştia au organizat mai multe puncte de informare, printre care şi cele din Centrul Vechi şi din Aeroportul Otopeni. Aici mai mulţi voluntari au împărţit atât mirercuri, cât şi joi pliante cu punctele importante din oraş, dar şi din ţară.

În tot acest timp, site-ul oficial Chelsea a anunţat astăzi că un grup de suporteri ai echipei se va afla la Amsterdam şi nu la Bucureşti şi asta pentru că şi-au făcut rezervări pentru capitala Olandei, la finalul meciurilor tur din 16-imile Ligii Europa, când Ajax a învins pe Steaua cu 2-0.

„În capitala distracţiilor uşoare a Olandei se va afla un grup restrâns de fani ai echipei Chelsea. Aceştia au călătorit în ţara greşită. Când Ajax a învins pe Steaua cu 2-0, în prima manşă a turului precedent, câţiva fani ai «albaştrilor», care au văzut că echipa noastră a câştigat cu 1-0 la Praga, au zis că vor economisi bani, cumpărându-şi din timp bilete pentru Amsterdam. Cel puţin e clar ce echipă vor susţine fanii olandezi la meciul de diseară“, notează sursa citată.

Cu toate astea, însă Poliţia Capitalei a hotărât să suplimenteze paza la meciul Steaua - Chelsea, inclusiv cu patrule canine.

"Poliţia Capitalei a luat decizia de a suplimenta dispozitivul de ordine publică şi siguranţă rutieră instituit cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre cluburile FC Steaua şi Chelsea FC, numărul efectivelor implicate în asigurarea desfăşurării evenimentului sportiv menţionat depăşind, în prezent, cifra de 450 de poliţişti", arată Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Acţiunea Poliţiei Capitalei vizează, în special, prevenirea actelor de violenţă, a înşelăciunilor, furturilor din poşete sau buzunare, dar şi a celor din autoturisme.

Meciul Steaua Bucureşti - Chelsea Londra, din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Europa, este programat, joi, de la ora 20.00, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Pentru această partidă au fost epuizate toate biletele puse în vânzare, iar casele de bilete vor fi închise.

Suporterii speriaţi de-acasă

Ministerul de Externe britanic a emis, miercuri, o avertizare pentru fanii londonezi care au făcut venit în Bucureşti:

  • Lăsaţi-vă paşaportul în camera de hotel, dar nici aşa nu aveţi siguranţa că-l veţi găsi acolo!
  • Mare atenţie la poliţişti, ar putea fi hoţi deghizaţi!
  • Folosiţi taxiurile comandate de la hotel, altfel riscaţi să fiţi înşelaţi!
  • Urinatul în public, cântatul şi strigatul pe stradă după ora 22.00 sunt interzise la Bucureşti
  • Apa de la robinet nu e potabilă!

Steaua-Chelsea a început deja în Centrul Vechi. Englezii conduc la halbele de bere băute

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite