„Destine întrerupte”: expoziţie comemorativă a victimelor holocaustului de la Iaşi, la Muzeul Ţăranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia „Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iaşi“ va avea vernisajul, astăzi, 14 octombrie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Evenimentul valorifică fotografii, documente şi mărturii legate de Pogromul de la Iaşi, din iunie 1941.

„Destine întrerupte. 70 de ani de la Pogromul din Iaşi“ este o expoziţie organizată în cadrul Săptămânii Memoriei FOCUS: HOLOCAUST, de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi One World Romania. Vernisajul are loc luni, 14 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Foaier a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. 

Prin această expoziţie se doreşte valorificarea, într-o manieră inedită, a fotografiilor, documentelor şi mărturiilor privind Pogromul de la Iaşi din iunie 1941, alături de obiectele descoperite la Popricani, expuse pentru prima dată publicului bucureştean.

Astfel, conceptul expoziţional urmăreşte evidenţierea suferinţelor evreilor, victime ale atrocităţilor petrecute la Iaşi, precum şi prezentarea artefactelor descoperite în groapa comună din Pădurea Vulturi, comuna Popricani, judeţul Iaşi, în urma investigaţiei arheologice din septembrie-noiembrie 2010. Expoziţia a fost organizată, pentru prima dată, la Iaşi, în iunie 2011.

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 20 octombrie 2013, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00.
 

Pe aceeaşi temă:

Ziua naţională de comemorare a victimelor Holocaustului a fost marcată şi în Bacău

O informaţie care schimbă total percepţia despre crimele naziste - Rolul femeilor în Holocaust

Interdicţie explicită pentru cultul mişcării legionare

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite