Cum trăieşte Bucureştiul evenimentul european „săptămâna de mobilitate urbană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul, prin Primăria Capitalei, este unul dintre oraşele care fac parte din programul european de încurajare a transportului alternativ „Săptămâna de mobilitate urbană”. În timp ce bicicliştii organizează cel mai amplu protest de până acum, Primăria Capitalei a organizat mai multe eveniment ce vor avea loc tot timpul săptămânii.

Bucureştiul, reprezentat de Primăria Capitalei, participă la evenimentul european „Săptâmâna europeană de mobilitate urbană“, un program al Comisiei Europene derulat anual, prin care oraşele de pe bătrânul continent încearcă să promoveze transportul alternativ şi alte politici de transformare a mediului urban într-unul curat şi sănătos. Cu toate că sunt înscrise peste 2.000 de oraşe din 43 de ţări în ediţia de anul acesta, doar câteva oraşe au planuri suficient detaliate.

Chiar dacă în acelaşi timp Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România anunţă organizarea celui mai mare marş de protest împotriva modului în care Primăria Generală a înţeles dezvoltarea infrastructurii, manifestaţie ce va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, Primăria Capitalei a afişat pe site-ul oficial programul activităţilor. 

Enumerăm mai jos câteva dintre cele mai importante. Pentru cei care vor, pot consulta programul integral de pe site.

În perioada 19-22 septembrie, are loc expoziţia „Transporturile tradiţionale din România“, printre participanţi fiind Muzeul Ţăranului Român, unde se află în prezent un tramvai şi o locomotivă.

Pe 20 septembrie, la Palatul Mogoşoaia, are loc o conferinţă pe tema mobilităţii, printre prezentări fiind şi cele susţinute de Prezentări susţinute de: Direcţia Urbanism –P.M.B. Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Club Metropolitan Club Feroviar, dar şi Asociaţia Green Revolution.

Pe 21 septembrie, are loc conferinţa „Mobilitatea în spaţiul rural românesc“. Printre temele discutate se numără şi Mocăniţa – Rolul căii ferate în asigurarea mobilităţii spaţiului rural.

Tot pe 21 septembrie, vor avea loc mai multe activităţi în aer liber în perimetrul Bulevardul Kiseleff - Strada Ion Mincu - Piaţa Victoriei

În aceeaşi zi, va avea loc, în Pădurea Băneasa, corsul Gabriela Szabo Run Fest, eveniment sportiv la care va fi prezentă şi campioana Gabriela Szabo.

Duminică, 22 septembrie, în Pădurea Băneasa, va avea loc maratonul ciclist „Riders Club Team Challenge“.

Săptămâna Europeană de Mobilitate Urbană din Bucureşti se va încheia cu teatru la metrou, organizat la Piaţa Victoriei 2, de la ora 18.00, atât sâmbătă, cât şi duminică

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite