Comori ascunse pe Lipscani: clădirea familiei Chrissoveloni, un carusel de lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea istorică a familiei Chrissoveloni, din Centrul Vechi al Capitalei FOTO Mircea Dragoş Photography/wall-street.ro
Clădirea istorică a familiei Chrissoveloni, din Centrul Vechi al Capitalei FOTO Mircea Dragoş Photography/wall-street.ro

O clădire impresionantă, o oază de lumină a cărei arhitectură interioară este asemănătoare cu cea a galeriilor Lafayette, este în prezent pe ultima sută de metri a lucrărilor de consolidare şi renovare, proces care a atras până în prezent investiţii de aproximativ un milion de euro din partea moştenitorilor clădirii, urmaşii familiei Chrissoveloni.

Jean Chrissoveloni, urmasul celebrei familii de bancheri Chrissoveloni, ne-a fost ghid in cladirea de pe Lipscani 55-Blanari 15 din Centrul Vechi al Bucureştiului, imobil pe care straluceste din nou blazonul uneia dintre cele mai bogate familii interbelice.

Imobilul a fost construit in 1860 si cumparat apoi la licitatie de bancherul Nicolas Chrissoveloni la inceputul anilor 1900. Aici a functionat institutia de credit Crissoveloni in primii ani de prezenta in Bucuresti.

Banca Chrissoveloni a fost una dintre cele mai importante banci ale Romaniei interbelice. “Banca a functionat neincetat cu succes intre 1848 si 1948, cand a fost lichidata de comunisti”, povesteste cu mandrie Jean Chrissoveloni. 

Citeşte continuarea şi vizionează FOTOGALERIA pe wall-street.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite