Cinci curiozităţi despre sex: perversiuni cu peruci pubiene, exerciţii care duc la orgasm şi legătura-unică dintre şosete şi plăcerile carnale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De-a lungul vremii o mulţime de practici sexuale au fost analizate de specialişti FOTO Arhivă
De-a lungul vremii o mulţime de practici sexuale au fost analizate de specialişti FOTO Arhivă

De-a lungul timpului, specialiştii au făcut o mulţime de studii despre obiceiurile sexuale ale oamenilor din diverse colţuri ale lumii. „Adevărul“ vă prezintă cinci curiozităţi legate de sex.

1. Peruci pubiene pentru prostituate

În Evul Mediu, prostituatele obişnuiau să poarte peruci pubiene pentru a-şi ascunde leziunile apărute din zona intimă din pricina sifisului. Această practică sexuală, explică psihologul Cristian Delcea, nu era întâlnită doar în rândul prostituatelor. „Perucile genitale ţin de factorii culturali. Se întâlnesc şi în clasa aristocrată, printre oamenii mai bogaţi. Acest obicei vine de la o fobie, de la o frică, este un fel de a nu lăsa totul la vedere în timpul actului sexual“, explică specialistul. 

Evident, perucile genitale sunt întâlnite şi în zilele noastre şi folosite de cei care îşi doresc să-şi condimenteze partidele de amor.

2. Contraceptivele ne ghidează greşit

Se spune că femeile care iau pastile contraceptive riscă să îşi aleagă greşit partenerii din pricina unor schimbări ce se produc în organismul lor. Astfel, doamnele şi domnişoarele care sunt în căutarea sufletului pereche ar trebui să fie foarte atente, întrucât se pot însele în privinţa compatibilităţii pe care o au cu un posibil bărbat. 

3. Şosetele duc la orgasm

Temperatura este o variabilă foarte importantă, pentru unele femei, în atingerea orgasmului. „Un studiu danez a demonstrat că femeile au cu 30% mai multe şanse să ajungă la orgasm dacă picioarele lor sunt calde, nu reci”, a declarat expertul în relaţii Dylan Thrasher. „Deşi este ciudat, dacă îţi porţi şosetele în timp ce faci sex ai mai multe şanse să atingi orgasmul. Sau ai putea încerca un masaj pentru picioare cu uleiuri de corp”, a adăugat specialistul. Cu toate acestea, Cristian Delcea susţine că este vorba, de fapt, despre o practică repetată şi asociată cu purtarea şosetelor. 

4. De ce este interzis sexul anal la musulmani

Deşi în majoritatea ţărilor lumii sexul anal este practic fără a fi considerat un păcat capital, musulmanii nu au voie să practice acest tip de sex, după cum precizează Delcea. Acesta susţine că sexul anal este interzis din pricina păgânilor care făceau acest lucru cu animale. 

5. Exerciţii pentru atingerea orgasmului

Specialiştii susţin că femile care vor să ajungă la orgasm mai uşor trebuie să îşi antreneze muşchii vaginali cu ajutorul exerciţiilor. Cu alte cuvinte, femeile ar trebui să îşi încordeze muşchii care controlează vezica urinară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite