Pieţe noi, în Sectorul 2. Primăria va inaugura un centru comercial de un milion de euro şi o piaţă de flori de 300.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 2 va inaugura, după 10 decembrie, două centre comerciale nou înfiinţate prin parteneriat public-privat: o piaţă modernă într-o clădire cu patru etaje şi o piaţă de flori într-o clădire cu două etaje.

Primăria Sectorului 2 a atras fonduri private pentru construirea a două noi pieţe destinate aprovizionării bucureştenilor, aducând astfel fonduri la bugetul local.

Piaţa Aghireş, situată în cartierul Floreasca, va fi deschisă începând cu 12 decembrie. Aflată într-o clădire cu patru etaje, bucureştenii se vor putea aproviziona cu carne şi produse din carne, fructe şi legume la preţuri accesibile.

La subsol se vor afla locurile de parcare pentru aprovizionarea cu marfă a pieţei, iar la parter este zona de tarabe pentru vânzarea legumelor şi fructelor, precum şi spaţii comerciale pentru produsele alimentare, respectiv carne şi preparate din carne, ouă, lactate şi peşte. La etajele I, II, III şi IV vor fi amenajate spaţii pentru alimentaţie publică, birouri şi spaţii pentru comerţul nealimentar şi servicii.

„Pentru construirea Pieţei Aghireş, Primăria Sectorului 2 a contribuit cu terenul în valoare de circa 685.000 de euro, iar investitorul privat a finanţat ridicarea construcţiei cu suma de aproximativ un milion de euro“, explică reprezentanţii Primăriei într-un răspuns dat către adevarul.ro. 

Cel de-al doilea centru comercial, Piaţa Colentina, va fi inaugurat la jumătatea lunii decembrie şi este destinată, în special, comerţului cu flori. Spaţiul comercial are o suprafaţă de 657 de metri pătraţi şi este de tip hală. Spaţiul întreg are regimul de înălţime parter + două etaje.

image

În piaţă funcţionează spaţii comerciale pentru comerţul cu ghivece de flori, pământ de flori, tratamente fitosanitare, seminţe şi alte accesorii, noua piaţă de flori beneficiind de dotări cu apă rece şi apă caldă, canalizare, energie electrică şi aer condiţionat.

Potrivit administraţiei locale, pentru construirea Pieţei Colentina, Primăria Sectorului 2 a contribuit cu terenul în valoare de circa 200.000 de euro, iar investitorul privat a finanţat ridicarea construcţiei cu suma de aproximativ 300.000 de euro.

Pe aceeaşi temă:

Spaţii special amenajate pentru comercializarea brazilor, în Sectorul 4

Bucureştenii vor putea cumpăra brazi, în perioada 10-24 decembrie din cele 20 de locaţii special amenajate de pe raza Sectorului 4 de Primăria Sectorului 4. Adminstraţia locală anunţă că încă de primesc cereri pentru comercianţii de brazi care vor să vândă în aceste locaţii.

Festivalul Fulgilor de Nea, la Palatul Copiilor din Bucureşti

A patra ediţie a Festivalului Fulgilor de Nea are loc între 4 şi 8 decembrie, la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti, aducându-le micuţilor spectacole de dans, teatru sau musicaluri, precum şi multe ateliere şi concursuri la care vor primi diploma şi premii.

VIDEO Târgurile de Crăciun îşi deschid porţile în Bucureşti. De unde poţi cumpăra cadouri în acest an

Bucureştiul devine în aceste zile gazda a numeroase târguri organizate cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, de unde cei interesaţi pot cumpăra cadouri de Crăciun, de la dulciuri, jucării, decoraţiuni până la bijuterii, brăduţi şi antichităţi. De asemenea,  bucureştenii vor avea parte de programe artistice cu ansambluri folclorice şi colindători. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante târguri de Crăciun care au loc în Bucureşti în acest an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite