Cele mai sigure cartiere din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai sigure cartiere din Bucuresti harta google maps

Cele mai sigure cartiere din Bucureşti sunt situate în zona de nord a Capitalei, arată un studiu de geografie mentală, realizat în urmă cu aproape doi ani.

Studiul, citat de blogul Mentalgeo, a fost realizat pe baza unui chestionar în care cei care au răspuns întrebărilor au fost rugaţi să atribuie fiecărui cartier o valoare corespunzătoare siguranţei: foarte sigur, sigur, siguranţă medie, nesigur şi periculos. Astfel, s-a calculat o medie a fricii pentru fiecare dintre ele, de unde putem deduce cele mai sigure cartiere din Bucureşti.

În urma cercetării s-a ajuns la concluzia că acestea sunt, potrivit respondenţilor: Primăverii – Floreasca – Herăstrău – Aviaţiei – Băneasa, în partea de nord cu prelungire spre vest în 1 Mai, Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompată în Drumul Taberei şi Tineretului – Titan în partea central-estică. Principala problemă a acestor zone clasate printre cele mai sigure cartiere din Bucureşti este, însă, riscul de furt din locuinţe, statisticilor Poliţiei Capitalei.

Locuri de evitat în Bucureşti

Anul trecut, un site de lifestyle, cadouri şi turism a întocmit un top al celor mai urâte destinaţii de vacanţă din lume în care au inclus şi o zonă a Bucureştiului. Celebrul cartier Ferentari din Capitală ocupă a patra poziţie în Topul 10 al celor mai urâte destinaţii de vacanţă, cu 1.881 de automobile furate, 378 de crime, 12.299 de acte de violenţă şi 2.251 de furturi. Cartierul bucureştean adună puncte şi la capitolul „Notorietate“, devenit celebru şi pentru numărul mare de automobile parcate ilegal, nivelul ridicat al crimei organizate, numărul ridicat de furturi de buzunar şi pentru arhitectura „eclectică“. De asemenea, celebrul cartier  a obţinut scorul minim la fiecare dintre cei patru factori din categoria „Rating“: Zonă, Infracţionalitate, Pericol şi Curăţenie. Astfel că Ferentariul este departe de a fi unul dintre cele mai sigure cartiere din Bucureşti.

Locuri de evitat în Bucureşti. Cartierul Rahova, unul periculos

Nici cartierul Rahava nu poate fi exclus din topul celor mai urâte cartiere din Bucureşti. Aici se află, printre blocuri, mormane de gunoaie adunate de cei care locuiesc în zonă, construcţii cu pereţii deterioraţi şi puternic degradaţi de trecerea timpului, dar şi zone întregi cunoscute pentru faptul că „aparţin“ unor oameni certaţi cu legea.

Cartierul Giuleşti se numără printre locurile de evitat în Bucureşti

Şi în cartierul Giuleşti din Capitală sunt zone în care peisajul este unul nu tocmai plăcut. Pe lângă maidanezii care se mai găsesc uneori ascunşi printre blocuri, gropile din asfalt şi blocurile gri, anoste, dau senzaţia unei zone care s-ar putea clasa în topul celor mai urâte cartiere din Bucureşti.

Locuri de evitat în Bucureşti. Pantelimon, zona „şmecherilor“

Cartierul Pantelimon este celebru ca fiind unul în care legea se face mai degrabă cu pumnul, un lucru care îi sperie pe unii bucureştenii. Nici aici zona nu este foarte estetică.

Cele mai sigure cartiere din Bucuresti harta google maps
Cele mai sigure cartiere din Bucuresti harta google maps
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite