Ediţie aniversară a Târgului de bijuterie contemporană Autor: celebri designeri români şi străini, la Sala Dalles din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zilele de 16 şi 17 noiembrie are loc cea de-a zecea ediţie a Târgului de bijuterie contemporană Autor. FOTO Facebook Autor Bijuterie Contemporană
În zilele de 16 şi 17 noiembrie are loc cea de-a zecea ediţie a Târgului de bijuterie contemporană Autor. FOTO Facebook Autor Bijuterie Contemporană

Târgul de bijuterie contemporană „Autor“ revine, weekendul acesta, cu o ediţie aniversară la Sala Dalles din Bucureşti. Noutatea celei de-a zecea ediţii a evenimentului este numărul mare de designeri străini care, alături de cei români, îşi vor prezenta cele mai noi creaţii.

Târgul de bijuterie contemporană „Autor“ sărbătoreşte, în zilele de 16 şi 17 noiembrie, între orele 11.00 şi 20.00, al cincilea an de existenţă şi a zecea ediţie, aducând la Bucureşti şapte designeri internaţionali, originari din ţări precum Bulgaria, Polonia, Spania sau Costa Rica. Ei îşi vor prezenta piesele alături de designeri români celebri, printre care carla Szabo, Maria Filipescu, Roxana Davidescu şi Ioana Enache.
Cu o frecvenţă bianuală şi o durată de două zile, Autor are urmatoarele secţiuni: „Focus Designer“, „New Entry“, „International“ şi „Design de Obiect“.

Recomandat de Maria Lucia Hohan, românca apreciată al Hollywood

Printre atracţiile „Autor 10“ se numără decorul special din Sala Dalles, realizat de architectul Atilla Kim, precum şi gazda secţiunii „Recomandat de…“, care anul acesta este personalităţi celebre de la Hollywood. În prima zi a târgului, 16 noiembrie, creatoarea de modă va face propria selecţie a bijuteriilor prezentate în premieră la Autor, acordându-le titlul onorific „Recomandat de Maria Lucia Hohan“ (reprezentat vizual printr-o plăcuţă decorativă).

Pe durata târgului, un juriu internaţional, format din specialişti în domeniul vizual artistic, va analiza bijuteriile, iar la această ediţie premiul Autor Awesome Award este o bursă de trei luni la cea mai prestigioasă şcoală de bijuterie contemporană din Florenţa: Le Arti Orafe.

Bijuteria contemporană reflectă tendinţele

Potrivit organizatorilor, conceptele creative prezente în creaţiile de la târg sunt de maximă varietate, pentru că bijuteria contemporană, dincolo de forţa ei decorativă, reflectă dinamica unei societăţi şi tendinţele actuale. De aceea, unul dintre scopurile declarate ale evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre artişti şi publicul lor. Bijuteria de autor are finalitate în momentul în care este purtată, iar valoarea acesteia provine din interpretările şi discuţiile pe care publicul le generează în jurul ei.

De asemenea, la această ediţie va fi lansat şi primul număr al revistei Autor, dedicată bijuteriei contemporane. Revista va apărea în continuare o dată la două luni şi va fi disponibilă în locaţiile partenere.

Preţul unui bilet de intrare la târg este de 10 lei.

Pe aceeaşi temă:

Târgul de Bijuterie Contemporană Autor începe în weekend. Cât costă bijuteriile designerilor de produs

Jennifer Lopez a purtat o ţinută creată de un designerul român Maria Lucia Hohan

Catherine Zeta-Jones, strălucitoare într-o rochie creată de românca Maria Lucia Hohan

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite