FOTO Imagini inedite cu Bucureştiul din aer. Cum arată Capitala ţării în fotografii făcute de la 2.000 de metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi din România ai celei mai mari reţele de fotografie aeriană urbană din Europa, susţinută de sute de pasionaţi ai hobby-ului aeromodelism, au făcut mai multe fotografii de rezoluţie mare de la ”bordul” unor drone conduse de la sol prin telecomandă care pot zbura până la 2.000 de metri altitudine. Rezultatul: Bucureştiul ”văzut cu alţi ochi”.

Mai mulţi oameni pasionaţi de fotografie şi de zbor au construit împreună un serviciu inedit de fotografie: fotografie aeriană. fotografieaeriana.eu, pe scurt FAE, este, potrivit reprezentanţilor, cea mai mare reţea de fotografie aeriană urbană din Europa şi este susţinută de sute de pasionaţi de aeromodelism.

Potrivit organizatorilor, imaginile şi filmările aeriene sunt realizate cu camere de 5 Mega pixeli pentru domeniul imobiliar sau de 11 Mega pixeli pentru o calitate sporită.

Filmarile aeriene sunt High Definition 1080p la 30 cadre pe secundă sau 720p cu 60 cadre pe secundă

”Zborurile dronelor sunt operate de la sol prin radiocomandă. Aceste aparate de zbor pot atinge în cazuri speciale de test, altitudini de până la 2000 de metri şi pot ridica sarcini de la pana la un kilogram. Dimensiunile reduse ale acestor aparate de zbor permit adaptarea la orice tip de teren, fiind singura metodă prin care se pot înregistra imagini de la o altitudine de sub 100 de metri în spaţii urbane. De asemenea, aceste aparate de mici dimensiuni (sub 1Kg) nu au nevoie de autorizaţie de survol”, este specificat pe site-ul proiectului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite