Bucureştenii din sectorul 6 pot plăti taxele şi impozitele locale online şi la Infochioşcuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii îşi pot achita acum taxele şi impozitele prin intermediul internetului şi al infochioşcurilor
Bucureştenii îşi pot achita acum taxele şi impozitele prin intermediul internetului şi al infochioşcurilor

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişee, locuitorii din Sectorul 6 al capitalei îşi pot achita impozitele şi taxele locale prin intermediul Ghişeul.ro şi al Infochişcurilor.

Fiindcă anul acesta 31 martie cade într-o zi nelucrătoare, contribuabilii sectorului 6 îşi pot plăti taxele şi impozitele, beneficiind de o reducere de 10% pentru plata integrală a impozitelor şi pe data de 1 aprilie.

Pentru a evita aglomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru a reduce timpul de aşteptare, contribuabilii pot efectua plăţi cu uşurinţă prin sistemele electronice de plată a impozitelor.

Infochioşcurile din sectorul 6 funcţionează în  marile centre comerciale: Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros - Drumul Taberei, Cora – Lujerului, Carrefour Orhideea şi Militari, Metro şi Auchan.  Infochioşcuri se găsesc şi la sediul SPFPL Sector 6, din Drumul Taberei nr. 18 şi la Biroul Unic, din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Unicul Punct de plată impozite şi taxe 24/24  de ore din Europa funcţionează inclusiv sâmbăta, duminica şi de sărbătorile legale. Prin intermediul acestora se pot efectua plăţi şi se pot obţine informaţii legate de sumele de plată.
Accesul în acest centru se face doar pe baza CNP-ului şi numai de către persoanele fizice înscrise în evidenţele fiscale, beneficiind de confidenţialitate. Prin acest sistem, cele mai multe plăţi au fost efectuate în afara programului de lucru al instituţiei.

Ultima modalitate simplă de plată este prin intermediul sistemului naţional electronic Ghişeul.ro, unde taxele locale şi impozitele pot fi plătite cu carduri bancare emise şi valabile în orice bancă din România, inclusiv cu carduri emise de băncile din străinătate. Acesta este, totodată, un sistem facil, eficient de plată şi de vizualizare prin internet, economisind timpul cetăţeanului şi, mai mult, permiţând ca plăţile să fie efectuate oriunde şi oricând.

 În perioada 1 ianuarie – 20 martie 2013, prin sistemele de plată electronică a fost încasată suma de 950.000 lei, iar cea mai mare afluenţă de plătitori la ghişee a fost înregistrată la începutul lunii martie, când s-au încasat zilnic, în numerar, sume de peste 500.000 de lei.

Pentru cei care vor, totuşi, să folosească metoda tradiţională de plată, programul de lucru din centrele de încasare ale SPFPL Sector 6 (Orizont, Militari şi Giuleşti) este: în zilele de luni, marţi, joi între orele 8.30 – 16.30; miercuri, în intervalul 8.30 – 18.30 şi vineri de la 8.30 la 14.00.
 
În plus, centrul din Drumul Taberei nr. 40 (lângă piaţa Drumul Taberei) are program cu publicul şi în fiecare zi de sâmbătă între orele 9.00 – 14.00, iar în cursul săptămânii funcţionează după un program prelungit faţă de celelalte centre, astfel:  luni – joi de la 7.00 –21.00, iar vineri de la 7.00 –19.00.
           
Începând cu data de 2 aprilie, se vor aplica majorări de întârziere de 2% pe lună sau fracţiune de lună sumelor neachitate. Acestea vor fi calculate în ziua în care se efectuează plata, pentru fiecare impozit datorat.

Datele statistice demonstrează o creştere semnificativă a încasărilor la bugetul local al anului 2013, în raport cu aceeaşi perioadă din 2012. Astfel, la data de 20.03. 2013, din taxe locale şi impozite a fost încasată suma de 40.375.253 lei, cu aproximativ 3,1 milioane mai mult faţă de aceeaşi dată din 2012.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite