Bicicliştii lansează campania „Tu eşti traficul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii lansează o nouă campanie FOTO Dorin Constanda
Bicicliştii lansează o nouă campanie FOTO Dorin Constanda

Bicicliştii au anunţat că lansează, sâmbătă, campania „Tu eşti traficul!“, eveniment ce vrea să aducă în atenţia bucureştenilor un mod eficient de utilizare a spaţiului public. În cadrul campaniei va fi realizată o fotografie în care apar 60 de persoane care utilizează diferite mijloace de transport.

„În Bucureşti, spaţiul public este extrem de preţios: nu avem niciodată spaţiu cât am dori. Şoferii reclamă autorităţile că nu oferă locuri de parcare, bicicliştii că nu au piste funcţionale, iar pietonii, de cele mai multe ori, sunt nevoiţi să meargă pe şosea din cauză că trotuarul e ocupat cu maşini parcate sau chioşcuri“, susţin bicicliştii.

În acest context, Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti (CBB), platforma de ciclism urban Portocala Mecanică,Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) şi ActiveWatch lansează, ca parte a proiectului „Drumuri Verzi Bucureşti“ (DVB), campania „Tu eşti traficul!”, menită să  evidenţieze necesitatea utilizării eficiente a spaţiului public.

Prima activitate din această campania va fi realizarea, pe Calea Victoriei din Bucureşti, a fotografiei „Space taken by 60 people”, făcută pentru prima dată în Germania în 2001. De atunci, fotografia a fost realizată de mai multe ori, în diverse colţuri ale lumii, atunci când s-au iniţiat campanii de comunicare pe tema utilizării eficiente a spaţiului public în mediul urban.

image

Mâine se va încerca realizarea unei fotografii asemănătoare FOTO: City of Muenster Planning Office, August 2001

Fotografia rezumă, în trei cadre, spaţiul ocupat, pe aceeaşi stradă, de 60 de persoane care folosesc trei mijloace diferite de deplasare: autoturismul, transportul în comun şi bicicleta. Fotografia din Capitală va fi realizată va fi făcută sâmbătă, 26 aprilie 2014.

Tronsonul de pe Calea Victoriei cuprins între Bdul Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei va fi închis circulaţiei pe partea carosabilă. La finalul activităţii, în jurul orei 10.55, toţi spectatorii vor fi invitaţi pe carosabil pentru o fotografie de grup. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite