Biciclişii şi Primăria Capitalei continuă războiul: „Iar au fost lăsate lucrurile în coadă de peşte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bicicliştii se războiesc în continuarea cu reprezentanţii municipalităţii FOTO Dorin Costanda
Bicicliştii se războiesc în continuarea cu reprezentanţii municipalităţii FOTO Dorin Costanda

Reprezentanţii Organizaţiei pentru Transport Alternativ (OPTAR) s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai municipalităţii, pentru a discuta problema pistelor pentru bicilişti. În urma discuţiei, spun cei care îi reprezintă pe biciclişti, nu s-a ajuns la nicio concluzie clară. Cu alte cuvinte, situaţia bicicliştilor din Capitală va rămâne incertă pentru următoarea perioadă.

Irina Zamfirescu, reprezentant al Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, a declarat, pentru adevarul.ro, că Primăria Capitalei a discutat în cadrul şedinţei de astăzi despre proiectele pe care le are în ceea ce priveşte transportul alternativ, aducând din nou în atenţia biclicliştilor amenajarea axelor nord-sud, est-vest, propunere constestată de o bună a celor care susţin transportul alternativ.

„Iar au fost lăsate lucrurile în coadă de peşte. Cei de la Primărie susţin în continuare axele nord-sud, est-vest, iar biciliştii faptul că nu sunt eficiente. Ar fi mult mai bună implementarea unor programe-pilot prin care să fie amplasate piste pentru biclişti pe carosabil. Şi dacă eficienţa lor va fi dovedită, acestea ar putea fi implementate cu succes în Capitală“, povesteşte reprezentanta bicicliştilor.

De asemenea, Zamfirescu precizează că reprezentanţii OPTAR susţin în continuare amplasarea pistelor pe carosabil, contestând noile lucrări din mai multe zone ale Bucureştiului, în cadrul cărora urmează să fie amenajate piste pentru biciclişti tot pe trotuare, după cum a anunţat Sorin Oprescu.

În cadrul şedinţei de astăzi, la care au participat atât reprezentanţii bicicliştilor cât şi cei ai Primăriei, OPTAR a prezentat o parte dintre problemele sesizate la noile lucrări din Capital:locuri în care lăţimea noilor piste nu permite efectuarea depăşirii, piste care traversează de mai multe ori trotuarul, ducând la conflicte cu pietonii sau piste care încep în mijlocul trotuarului, fiind lipsite de conectarea cu reţeaua stradală.

Pe aceeaşi temă:

Întâlnirea Grupului de Mobilitate, tot în coadă de peşte: Primăria nu a confirmat

Bicicliştii, către Oprescu: „Noile piste sunt la fel de proaste“

Oprescu le răspunde bicicliştilor: program-pilot de încurajare a transportului în comun, în centrul oraşului

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite