Aproximativ 3.000 de câini, adunaţi de pe străzi până acum. 900 au fost adoptaţi de persoane fizice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de căţei aşteaptă să fie adoptaţi din adăposturile Primăriei FOTO Adevărul
Sute de căţei aşteaptă să fie adoptaţi din adăposturile Primăriei FOTO Adevărul

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi seară, că până în prezent au fost adunaţi de pe străzile Capitalei aproximativ 3.000 de câini, dintre care circa 900 au fost adoptaţi de persoanele fizice, alţi peste 1.000, de Dog Town, iar restul se află în adăposturi, relatează Mediafax.

„Până în prezent, au fost adunaţi aproximativ 3000 de câini de pe străzile Capitalei, 900 dintre ei au fost adoptaţi de către persoane fizice şi aproximativ 1.000 de către ONG-ul de la Dog Town. Restul sunt în adăposturi“, a spus edilul, care a precizat că, în cursul zilei de vineri, va fi prezentată o situaţie mai exactă a problemei câinilor fără stăpân din Capitală.

Sorin Oprescu declara, în 30 septembrie, că municipalitatea va aduna cel puţin 80 la sută dintre maidanezi şi va reduce cu 90 la sută numărul oamenilor muşcaţi de aceştia, în 18 luni, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) asumându-şi că poate prinde până la 250 de câini pe zi.

În prezent, municipalitatea dispune de 800 de locuri pentru câinii fără stăpân: 200 la adăpostul din strada Theodor Pallady şi alte 600 la Mihăileşti, cu posibilitate de extindere, în câteva săptămâni, cu încă 500 de locuri, la Mihăileşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite