Apa Nova Bucureşti intervine rapid în cazul surpării de carosabil de pe Bd. Gheorghe Duca

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asfaltul s-a surpat pe Bulevardul Gheorghe Duca din Capitală
Asfaltul s-a surpat pe Bulevardul Gheorghe Duca din Capitală

Surparea apărută în carosabil pe Bd. Gheorghe Duca la intersecţia cu strada CC Arion este generată de prăbuşirea unui segment al reţelei de canalizare.

UPDATE  În urma decopertării straturilor de asfalt şi beton s-a constatat existenţa unei pierderi mari de apă provenită din reţeaua de circuit primar a RADET. Această pierdere de apă a antrenat materialul din terasamentul amprizei căilor de rulare a tramvaiului, producând surparea carosabilului. Au fost anunţate echipele de intervenţie ale RADET pentru remedierea avariei şi, totodată, echipele RATB pentru scoaterea căilor de rulare în această zonă. Echipele ANB vor putea interveni la remedierea avariei canalizării doar după finalizarea lucrărilor de către RADET şi RATB.


Reţeaua a fost construită în 1927 din beton simplu, are diametru de 50 cm şi se află la o adâncime de 6 m. În urma inspecţiilor făcute de echipele ANB, după ploile record de luna trecută, s-a constatat că această reţea prezintă un grad avansat de uzură şi trebuie reabilitată. În acest sens s-au făcut demersurile necesare pentru obţinerea Autorizaţiei de Intervenţie în Regim Urgenţă, astfel pe data de 30/06/2016 s-a solicitat certificat de urbanism, pentru zona cea mai afectată aflată la intersecţia dintre Bd Gh. Duca şi Calea Griviţei, urmând că restul reţelei să fie reabilitată în 2017. 

În prezent echipele ANB şi ACVATOT intervin în regim de urgenţă la remedierea avariei şi se va regândi planificarea făcută anterior pe zona menţionată. 

Menţionam că circulaţia tramvaielor a fost întreruptă pe această zonă şi deviată pe alte rute. Vom reveni în cel mai scurt timp cu detalierea paşilor tehnici necesari şi cu estimarea de timp, posibile doar după evaluarea în detaliu la faţa locului, în cazul intervenţiilor realizate în canale colectoare care nu permit ca dimensiune inspecţia umană.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite