Antreprenor din Centrul Istoric: Oamenii cu bani mulţi nu mai vin în Centrul Vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Iusut, patronul localurilor Divan şi Meze Taverna din Centrul Vechi al Capitalei FOTO wall-street.ro
Andrei Iusut, patronul localurilor Divan şi Meze Taverna din Centrul Vechi al Capitalei FOTO wall-street.ro

La cinci ani de la declansarea crizei, romanii tin cu dintii de bugete si nu mai fac excese. Andrei Iusut, care detine doua restaurante in Centrul Vechi, spune ca in 2013 romanii au taiat din sumele alocate iesirilor in oras si comanda strict ce urmeaza sa consume.

Andrei Iusut a deschis restaurantul cu specific turcesc Divan in anul 2010, cu un buget de 400.000 euro, iar in 2012 a inaugurant restaurantul grecesc Meze Taverna, printr-o investitie de 270.000 euro. Ambele restaurante sunt situate in Centrul Vechi din Capitala. 

El sustine ca in ultima perioada resimte o scadere a bugetelor alocate de romani la iesirile in oras si pune aceasta tendinta pe seama precautiei. 

„La restaurante vin mai multi oameni in acest an, insa consuma mai putin. Cert este ca sunt foarte precauti si cantaresc cu mare grija ceea ce comanda. Nu mai este disponibilitatea care era inainte, cand se comanda mult, se cereau deseori si sampanii scumpe. Acum, romanii sunt mult mai rezervati, isi evalueaza foarte atent bugetul, comanda strict si nu mai ramane nimic in farfurii", a explicat Andrei Iusut. 

„Se pare ca anul asta oamenii care au intr-adevar putere de cumparare nu mai vin in Centrul Istoric. Pleaca pe litoral sau in alte parti, dar nu aici" a explicat Iusut. 

Citeşte continuarea materialului pe wall-street.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite