„Aer curat – mişcarea ta“: bucureştenii sunt invitaţi la Săptămâna Mobilităţii pentru copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi copiii se vor bucura de Săptămâna Mobilităţii Europene cu multe activităţi în aer liber. FOTO Facebook European Mobility Week
Şi copiii se vor bucura de Săptămâna Mobilităţii Europene cu multe activităţi în aer liber. FOTO Facebook European Mobility Week

Weekendul acesta, Săptămâna Europeană a Mobilităţii aduce la Bucureşti ateliere şi concursuri în aer liber pentru copii, precum şi o campanie de monitorizare a calităţii aerului.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Mediu şi Direcţia de Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, şi va consta într-o serie de evenimente de promovare a mobilităţii şi a transportului urban.

Sub sloganul „Aer curat – mişcarea ta!“, se vor organiza concursuri de slalom cu bicicleta printre jaloane, concursuri de role, trotinete, ateliere de mini-tenis şi ateliere de creaţie sau desene pe asfalt.

Activităţile se vor desfăşura pe Bulevardul Kiseleff, între Arcul de Triumf şi Strada Arhitect Ion Mincu, între orele 09.00 şi 16.00 şi se adresează copiilor însoţiţi de părinţi sau profesori.

Înscrierea participanţilor se va face începând cu ora 9.30 în zona Arcului de Triumf, iar premierea câştigătorilor  va avea loc la Muzeul Ţăranului Român, între orele 12.00 - 12.30. Premiile constau în căşti de protecţie pentru biciclişti, rucsacuri de picnic, brăţări şi diplome.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, bucureştenii sunt aşteptaţi să transmită mesaje şi sugestii privind îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucuresti, mesaje care vor fi „plantate“ în „copăceii“ amplasaţi în perimetrul de desfăşurare a evenimentului. Ulterior, cele mai bune mesaje transmise de bucureşteni vor fi premiate. Numele câştigătorilor vor fi afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar premiile se vor ridica de la sediul din Bulevardul Regina Elisabeta numărul 16, sector 3, etaj 4, camera 410.

Totodată, Direcţia de Mediu va desfăşura, pe toată perioada, o campanie de monitorizare a calităţii aerului, cu ajutorul autolaboratorului din dotare, amplasat în faţa Muzeului „Grigore Antipa“. Datele de monitorizare sunt afişate pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

Cum trăieşte Bucureştiul evenimentul european „săptămâna de mobilitate urbană“

Traficul din Capitală, coşmarul bucureştenilor. Ce nu a învăţat primarul Oprescu din experienţa omologilor din Europa
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite