Adevărul Live, ora 13.00. Tinerele care prezintă pe reţelele sociale ofertele din pieţele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 13.00, în platoul Adevărul Live au fost prezente două tinere din Bucureşti care au început un proiect inedit: se plimbă prin pieţele din Capitală şi prezintă, rând pe rând, oferta din fiecare piaţă din oraş.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

Ioana Cozma şi Alexandra Popescu au început acest proiect cu speranţă că îi vor putea ajuta pe cei care vor să-şi cumpere fructe şi legume la preţuri mici. Astfel, au creat o pagină de Facebook pe care postează tot ce se găseşte prin pieţele din oraş.

În cadrul emisiunii, doctorul Şerban Adrian, nutriţionist, a explicat ce trebuie să mâncăm pe timp de vară şi care este diferenţa între legumele şi fructele din pieţe şi cele din supermarketuri.

„Am început pe Facebook pentru că eram puţin în limită de timp cu tema noastră, iar pe Facebook este mai uşor să interacţionezi cu oamenii. şi să primeşti răspunsuri din partea citiorilor. Ne scriu foarte mulţi oameni, spre surprinderea noastră. Noi ne aşteptam să fie tineri, fiindcă ăsta este targetul online, dar majoritatea mesajelor este din partea oamenilor cu vârste de 35 de ani”, a declarat Alexandra Popescu.

„Pagina a crescut foarte mult în două luni”, completează Ioana.

„Ioana este responsabilă cu fotografiile, în timp ce eu vorbesc cu oamenii. Le povestim de ce facem lucrul ăsta, ne vorbesc puţin despre produse, ne spun de unde sunt produsele”, povesteşte Alexandra. „Vrem să extindem puţin proiectul, să ne facem o platformă şi o aplicaţie în care să avem intervalul de preţuri, să structurăm produsele pe produse de sezon”, mai adaugă ea. 

Fructe şi legume de la tarabe vs. fructe şi legume din supermarket

„Diferenţele depinde de producători, de unde s-au adus de fapt fructele şi legumele. Şi în pieţe putem găsi produse de proastă calitate. Contează cum au fost cultivate. Ar trebui făcute analize de laborator. Nu putem spune că produsele din pieţe sunt superioare celor din supermarketuri”, a declarat doctorul nutriţionist Şerban Adrian. 

„Trebuie să ne orientăm întotdeuna după fructele şi legumele de sezon. Pepenele, de exemplu, ca şi multe alte fructe, este o sursă bună de hidratare. Fructele aduc un aport important de lichid”, sfătuieşte nutriţionistul. „Apa plată cu lămâie este un mit. Nu are efecte minune asupra siluetei. Doar dă gust apei, iar asta ne-ar putea face pe noi să bem mai multă apă”, mai completează Serban Adrian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite