Ştrandul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei, împânzit de construcţiile familiei lui Cristi Borcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În incinta ştrandului Drumul Taberei au apărut în ultimii doi ani mai multe terase şi o clădire cu trei nivele. Deşi este exploatat de firma Aqua Summer, ştrandul este domeniu public, iar legea nu permite construirea spaţiilor verzi.

Potrivit Hotnews, pe spaţiul verde din incinta ştrandului Drumul Taberei au apărut mai multe construcţii care au primit autorizaţie de ridicare pe firma Aqua Summer, controlată de familia lui Cristi Borcea, companie care exploatează spaţiul public de aici.

Deşi terenul este spatiu verde, iar legea interzice construirea spaţiilor verzi, Primăria Sectorului 6 a dat autorizaţie pentru betonarea unei părţi din ştrand, potrivit aceleiaşi surse.

În ceea ce priveşte terenul construit din incinta ştrandului, aici a fost ridicat un bloculeţ cu trei , care adăposteşte o parcare şi mai multe spaţii pentru organizarea evenimentelor. În acest moment, o altă clădire se află în process de construcţie, iar aceasta urmează să adăpostească o cafenea. De asemenea, alte două terase au fost construite cu câţiva ani în urmă.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Primăriei Sectorului 6, citate de Hotnews, bloculeţul a fost autorizat în luna iulie a anului trecut. În aprilie 2014 s-a aprobat supraetajarea şi modernizarea unei alte clădiri din incinta ştrandului. În iunie 2014, Primăria Sectorului 6 a dat undă verde şi pentru ridicarea clădirii ce se află acum în lucru.

Primăria Sectorului 6 răspunde

„Imobilul a generat o documentaţie de tip Plan Urbanistic de Detaliu aprobat cu Hotărârea Consiliului Local Sector 6 nr. 70/2009, documentaţie ce a stat la baza emiterii tuturor autorizaţiilor de construire din această incintă. Conform Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti aprobat cu HCGMB 269/2000 şi al Planului Urbanistic Zonal Coordonator Sector 6 aprobat cu HCGMB 278/2013, imobilul ce face obiectul petiţiei se află în subzona V3b şi respectiv V3a - baze de agrement, parcuri de distracţie, poli de agrement. Toate autorizaţiile de construire emise de Primăria Sectorului 6, prin primar, sunt în conformitate cu legislaţia în vigoare“, după cum arată Primăria Sectorului 6 într-un răspuns cerut de HotNews.ro.

Cât primeşte Primăria Generală pentru exploatarea ştrandului

Ştrandul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei este domeniu public şi se află în administrarea ALPAB, care în 2012 a dat ştrandul în exploatare firmei Aqua Summer pentru următorii 23 de ani.

„În ceea ce priveşte suma pe care o primeşte ALPAB de la societatea respectivă facem precizarea că instituţiei noastre îi revin 3.375 dolari/trimestru la care se adauga 40% din profitul net realizat la sfârşit de an de către societatea respectivă“, susţin reprezentanţii ALPAB , citaţi de Hotnews.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite