În ce stadiu se află proiectele parcărilor din Bucureşti promise de Sorin Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe parcări ar trebui să apară în Bucureşti
Mai multe parcări ar trebui să apară în Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a promis că în Bucureşti vor fi construite mai multe parcări subterane. Vă prezentăm stadiul în care se află aceste proiecte şi caracteristicile pe care le vor avea parcările după ce vor fi construite.

Parcare Edgar Quinet

Pentru a se realize accesele auto şi cele pietonale din Bulevardele Nicolae Brătianu şi Carol I, a fost necesară elaborarea PUD-ului afferent acestora, după cum menţionează reprezentanţii Primăriei Capitalei : „În data de 30.06.2015, în cadrul şedinţei CGMB, acesta a fost aprobat. În prezent este derulată etapa de dialog competitiv din cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrări publice. După derularea acestei etape urmează depunerea ofertei finale, atribuirea şi încheierea contractului de concesiune de lucrări publice“, precizează aceştia.

Parcarea de la Edgar Quinet va avea 370 de locuri, urmând să fie conectată cu cea de la Intercontinental. După finalizarea proiectului, strada Edgar Quinet va fi transformată în stradă pietonală, potrivit b365.ro.

Parcarea Walter Mărăcineanu

În prezent, pentru această parcare este derulată etapa de publicare a anunţului de concesiune de lucrări publice, în Sistem Electronic al Achiziţiilor Publice (respectiv validarea documentaţiei de atribuire de către ANRMAP). Această parcare ar urma să aibă 240 de locuri.

Parcarea de la Gara de Nord

În prezent se elaboreaza actualizarea studiilor de fezabilitate şi fundamentare în vederea publicării anunţului de concesiune de lucrări publice. 

„Precizăm faptul că acest proiect a mai fost lansat însă nu a putut fi finalizat, întrucât investitorul selectat s-a retras, invocând criza financiară. Cu privire la solicitarea stadiului proiectelor Esplanada Gara Băneasa, parcare subterana parcul Herăstrău - Pavilion H, parcare subterană şoseaua Ştefan cel Mare - Aleea Circului au fost purtate discuţii în vederea realizării acestora, însă nu au putut fi demarate întrucât situaţia juridică a terenurilor aferente nu a fost clarificată. Precizăm faptul că Direcţia Investiţii urmează să demareze realizarea în regim de concesiune de lucrări publice a unor parcaje subterane în zona Dorobanţi, Piaţa Walter Mărăcineanu, Edgar Quinet şi Gara de Nord“, au menţionat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite