Primăria Chişinău: S-au înregistrat peste 500 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă

Primăria Chişinău: S-au înregistrat peste 500 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă

FOTO chisinau.md

Ca urmare a ninsorii de joi, 20 aprilie, la orele 14.00, în Chişinău au fost înregistrate peste 500 de cazuri de rupturi de arbori sau crengi pe străzi sau în cartierele locative. Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă. Cele mai afectate sunt sectoarele Botanica, Buiucani, cartierele Aeroport şi Telecentru. Au fost avariate mai multe linii de curent electric. În consecinţă, unele cartiere au rămas fără energie electrică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile municipale anunţă că pentru lichidarea consecinţelor lapoviţei, în teren au fost mobilizate 12 echipe de intervenţie din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, 10 echipe din cadrul Direcţiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău şi 6 echipe din cadrul ÎM „Lumteh”. 

De asemenea, peste 450 de muncitori ai întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi ai întreprinderilor pentru servicii locative sunt antrenaţi la lichidarea consecinţelor vremii în interiorul curţilor blocurilor locative. În cartierele locative intervenţia serviciilor este mai dificilă, având în vedere numărul mare de maşini parcate în curţile blocurilor de locuinţă. 

„Pe această cale, ne adresăm către locuitorii Chişinăului să evite deplasările pe sub copaci, iar şoferii să evite parcarea automobilelor în preajma arborilor. De asemenea, ne adresăm tuturor orăşenilor, în mod special elevilor şi studenţilor, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Chişinău.

Menţionăm că serviciile municipale vor acţiona non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze la Dispeceratul central municipal, tel: 0-22-22-22-67.  

citeste totul despre: