Voronin critică intenţia lui Dodon de a participa la manifestaţiile din Transnistria: „Eu am spus că ei nu-s sănătoşi. Şi se confirmă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, critică inenţia lui Igor Dodon de a participa la manifestaţiile din Transnistria cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. Potrivit lui, această zi este una de doliu şi nu de sărbătoare.

„De fapt, eu când am auzit că ei acest eveniment de 25 ani îl numesc ca sărbătoare, am rămas uimit. Asta e o bătaie de joc faţă de acei mii de oameni care au căzut în această prostie ce s-a numit război. Asta e de neînţeles. Ce fel de sărbătoare când ei în această zi au împuşcat în oameni. Care sărbătoare? Este o zi de doliu. Ce fel de Preşedinte e Dodon? El trebuie să semneze decretul ca să fie arborate în bernă toate drapele, să fie anunţată zi de doliu. Au împuşcat mii de oameni dintr-o parte şi alta, dar ei fac sărbătoare. Eu am spus că ei nu-s sănătoşi. Şi se confirmă!”, a declarat Voronin pentru tribuna.md.

Amintim că Igor Dodon urma să participe sâmbătă, 29 iulie, la un eveniment la Tighina cu ocazia aniversării a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii. În regiunea transnistreană Dodon trebuia să aibă o întrevedere cu liderul de la Tirapsol, Vadim Krasnoseslkii, dar şi cu o delegaţie rusă în frunte cu Dmitrii Rogozin.

Pe ultima sută de metri, şeful statului a anunţat că nu va mai merge la acţiunile din stânga Nistrului, după ce Rogozin nu a sosit la Chişinău din cauză că România a interzis accesul aeronavei, în care se afla vicepremierul rus, în spaţiul aerian român.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite