Vlad Plahotniuc: Sintagma de stat captiv nu este decât o lozincă a oponenţilor politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzat de oponenţii săi politici că ţine statul în captivitate şi controlează toate procesele politice din ţară, liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, susţine că „sintagma de stat captiv nu este decât încă o lozincă a oponenţilor politici”.

„Dumneavoastră cum vă simţiţi? Vă simţiţi în captivitate în Moldova, aveţi impedimente să vă faceţi meseria, să circulaţi liber, să vă exprimaţi liber? Lipseşte cumva opoziţia în ţara aceasta sau poate sunt interzise protestele şi criticile la adresa guvernării?”, i-a răspuns Vlad Plahotniuc reporterului IPN în cadrul unui interviu.

Potrivit lui, instituţiile statului au cea mai independentă perioadă din aceşti 27 de ani de independenţă a ţării şi cele mai funcţionale servicii publice. 

„Încercaţi să vă amintiţi prin ce situaţii dificile a trecut Moldova în diferiţi ani, cum au acţionat instituţiile în momentele grele, cât de eficiente sau ineficiente au fost şi veţi vedea că acum avem instituţii care au evoluat, sunt orientate spre cetăţean, reacţionează mai profesionist şi prompt la solicitările oamenilor. Însă nu suntem încă la nivelul mediu european, dar creştem, tindem spre asta”, a spus preşedintele PDM.

Întrebat de ce mai există derapaje mari în justiţie, Plahotniuc a afirmat că acesta este domeniul cel mai complicat de reformat şi care necesită timp. 

„De ce timp de 6-7 ani nu i-aţi întrebat pe cei din PLDM ce au făcut cu Ministerul Justiţiei şi cu justiţia în general? A trebui să plece ei de la guvernare ca să se poată vota reforma procuraturii şi multe legi importante în domeniul justiţiei. Culmea este că ele au fost votate chiar de PDM, care este acuzat că nu a făcut destul reforme în justiţie. În realitate, aşa cum cunoaşteţi, UE a fost în situaţia să ne oprească finanţarea pentru reformele în justiţie din cauză că PLDM nu şi-a făcut treaba când a gestionat acest domeniu. Moldova încă suferă de consecinţele unor guvernări eşuate din trecut şi, cu regret, nu doar în aceste două domenii”, a adăugat liderul PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite