Vlad Plahotniuc s-ar fi plâns în SUA că Moldova este ţinta unui război hibrid din partea Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Aflat într-o vizită în SUA, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a avut mai multe întrevederi cu diferiţi oficiali americani. Potrivit serviciului de presă al PDM, preşedintele formaţiunii a abordat chestiuni ce ţin de situaţia din Republica Moldova şi cea regională.

Vlad Plahotniuc ar fi afirmat că Republica Moldova este ţinta unui război hibrid din partea Federaţiei Ruse, care include o propagandă agresivă, măsuri economice defavorabile, precum şi susţinerea forţelor politice proruse din ţară, se arată în comunicatul de presă al PDM.

De asemenea, democratul a menţionat că trupele ruseşti continuă să se afle pe teritoriul Republicii Moldova şi că ţara noastră insistă pentru retragerea acestora. 

Referindu-se la politica internă, liderul democrat a subliniat că viitoarele alegeri parlamentare au o miză foarte mare pentru viitorul Republicii Moldova. 

„Important este să menţinem cursul european şi să nu permitem preluarea puterii de către forţele proruse”, a subliniat Plahotniuc.

În SUA, Vlad Plahotniuc a avut primele întrevederi cu Will Ballard Hurd, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Texas, Christopher Andrew Coons, senator în Senatul SUA şi cu Markwayne Mullin, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Oklahoma. 

Alături de preşedintele PDM, care este în fruntea unei delegaţii a Coaliţiei de guvernare, la aceste întâlniri au fost prezenţi preşedintele Parlamentului Andrian Candu, vicepreşedintele Parlamentului Iurie Leancă şi ministrul Justiţiei Vlad Cebotari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite