Vlad Filat rămâne candidatul liberal-democraţilor la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberal-democraţii îl văd doar pe Vlad Filat la şefia Guvernului
Liberal-democraţii îl văd doar pe Vlad Filat la şefia Guvernului

Fracţiunea Partidului Liberal-Democrat l-a informat pe preşedintele Nicolae Timofti că rămâne la candidatura lui Vlad Filat pentru funcţia de prim-ministru.

„Considerăm că Vlad Filat are toate capacităţile de a conduce o nouă echipă guvernamentală. Luăm în calcul complicaţiile care ar putea reieşi din această formulă, dar sperăm că deja în calitate de premier desemnat Vlad Filat ar putea reuşi să-şi adune echipa şi ar putea convinge majoritatea parlamentară“, a declarat liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, după consultările cu preşedintele. 

Potrivit lui, şeful statului este îngrijorat că cele trei partide din fosta coaliţie de guvernare nu pot ajunge la compromis, situaţie ce ar putea duce la alegeri anticipate. Totuşi, Streleţ crede că există premise ca preşedintele să anunţe numele viitorului premier până pe 5 aprilie. „Atmosfera este pe alocuri tensionată, dar negocierile continuă“, a spus liberal-democratul.

După-amiază, preşedintele Nicolae Timofti se va întâlni şi cu reprezentanţii fracţiunilor Partidului Democrat şi celui Liberal. Anterior, liberalii au declarat că nu-l vor vota liderul PLDM în fruntea Guvernului, acuzându-l că a distrus Alianţa pentru Integrare Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite