Vlad Bătrîncea acuză Bucureştiul de „intenţii imperialiste”: Vor dispariţia statului moldovenesc şi să anexeze teritoriul nostru la România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO socialistii.md
FOTO socialistii.md

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea, cel care s-a remarcat, în special, după ce a rupt harta României Mari în Parlamentul Republicii Moldova, a declarat că activitatea lui Traian Băsescu la Chişinău este o dovadă a „intenţiilor imperialiste reale ale Bucureştiului – să obţină dispariţia statului moldovenesc şi să anexeze teritoriul nostru la România”.

„Centenarul Unirii va trece, iar Republica Moldova va rămâne stat suveran şi independent”, a menţionat Vlad Bătrîncea pe pagina sa de Facebook.

Potrivit socialistului, în această perioadă „îşi vor da arama pe faţă toţi agenţii unionismului, toţi trădătorii de neam şi ţară”. 

„Vom vedea cine dintre politicieni, dintre deputaţi, dintre liderii de opinie susţin disparţia statului moldovenesc. Vom vedea câţi demnitari slujesc ideologic statul străin şi promovează disparţia Moldovei şi dizolvarea identităţii moldoveneşti”, a subliniat parlamentarul.

În opinia sa, după ce „isteria Unirii va trece, le vom spune: „Ruşine pe voi, trădătorilor!””. 

„Băsescu poate face ce vrea el în Parlamentul român, dar dacă îl vedem în Parlamentul moldovenesc cu mesaje unioniste, atunci o să-l scoatem de acolo pe sus, în cămaşă de forţă şi în ciupici albi”, a precizat Bătrîncea.

El a mai adăugat că PSRM „va obţine în cele din urmă pedepsirea prin lege a acţiunilor unioniste antistatale, iar Traian Băsescu, care e persona non-grata în Moldova, va deveni un rătăcit la fel ca Saakaşvili, care la el acasă are dosare penale, iar în străinătate este tratat cu dispreţ”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite