VIDEO Vlad Plahotniuc promite că în 2019 vor fi reparate încă 2.600 kilometri de drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Vlad Plahotniuc via Facebook
FOTO Vlad Plahotniuc via Facebook

Democraţii anunţă că programul „Drumuri bune pentru Moldova” va continua şi în 2019, prin reparaţia şi construcţia a circa 2.600 kilometri de drum în toate raioanele ţării. Partidul Democrat din Moldova a cerut marţi, 25 septembrie, colegilor din Guvern să înceapă pregătirile pentru această nouă etapă, se arată într-un comunicat de presă emis de PDM, citat de Adevărul.

Preşedintele PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a declarat după şedinţa săptămânală a PDM, că decizia vine ca urmare a multiplelor solicitări din partea oamenilor, care apreciază eforturile guvernării pentru reabilitarea drumurilor în localităţile ţării.

„Zilele trecute am fost şi eu în teritoriu, unde am participat la mai multe evenimente, inclusiv la o întâlnire cu oamenii în satul Micleuşeni, raionul Străşeni, cu ocazia inaugurării unei noi porţiuni de drum în acest sat. În discuţia pe care am avut-o cu cetăţenii, eu am constatat că oamenii apreciază înalt munca noastră, dar fac şi diferenţa clară între activitatea şi eficienţa guvernării Partidului Democrat şi guvernările care au fost până la noi, care doar promiteau şi nu se ţineau de cuvânt”, a spus Vlad Plahotniuc.

Liderul PDM s-a lăudat cu date statistice care ar demonstra eficienţa guvernării democraţilor.

Potrivit lui, timp de 7 ani, înainte ca Partidul Democrat să-şi asume guvernarea, s-au făcut mai puţin de 1.000 de kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă aproximativ câte 140 de kilometri pe an. 

„PDM însă finalizează reparaţia şi construcţia, într-un singur an, în 2018, a 1.600 kilometri de drumuri, adică de 12 ori mai mult decât media guvernărilor anterioare”, se spune în comunicatul de presă al PDM.

Democraţii menţionează că doar în ultimii doi ani, peste 106.000 de beneficiari noi au fost conectaţi la reţeaua de apă, ceea ce înseamnă câte 53.000 de beneficiari pe an, adică de şapte ori mai mult decât pe timpul guvernărilor precedente.

„Acestea sunt cifre absolut record pentru guvernările moldoveneşti de la independenţă încoace. Cifrele nu mint, iar aceste realizări şi aprecieri ale oamenilor ne încurajează şi ne motivează să dăm o nouă amploare acestor proiecte”, a argumentat Vlad Plahotniuc.

În domeniul aprovizionării cu apă, PDM şi-a fixat ca scop să fie conectaţi la apeduct, începând cu anul viitor, câte minim 100.000 de beneficiari pe an, ceea ce înseamnă de două ori mai mult decât rezultatul record din ultimii doi ani.

„Acest lucru este posibil, dacă ştii să administrezi eficient resursele statului, aşa cum a demonstrat deja guvernarea Partidului Democrat”, a punctat liderul PDM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite