VIDEO PSRM, după întrevederea cu Dodon: Îndemnăm colegii din Blocul ACUM să lase ambiţiile personale şi să vină la discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon  Vlad Batrincea  Ion ceban Zinaida Greceanii socialistii presedinte.md

Conducerea Partidului Socialiştilor îi cheamp la responsabilitate pe deputaţii din Blocul ACUM şi îi îndeamnă să lase ambiţiile personale şi să vină la discuţii. Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat, după discuţiile cu preşedintele Igor Dodon, că nu pot fi examinate propunerile pentru funcţiile de stat pe care le-au lansat reprezentanţii ACUM, dacă nu încep negocierile, transmite IPN.

„Despre poziţia noastră l-am informat şi pe domnul preşedinte. Cred că lucrurile rămân foarte clare. Aşteptăm reacţia colegilor noştri şi îi chemăm la responsabilitate. Să lase toţi ambiţiile proprii, politice, funcţii. Să începem să discutăm. Nu poţi să vorbeşti despre ceva dacă nu începi discuţiile”, a declarat Zinaida Greceanîi pentru presă, după întrevederea cu preşedintele Igor Dodon.

Cât despre oderta Blocului ACUM cu privire la crearea unui guvern minoritar în frunte cu Maia Sandu, preşedinta PSRM a declarat că sunt declaraţii populiste. Potrivit ei, nu este raţional să se discute despre funcţii până la începerea negocierilor. Mai mult, PSRM, care are cele mai multe mandate, trebuie să vină cu propuneri de funcţii, însă nu a făcut acest lucru. „Noi o să începem negocierile şi o să facem sau cedări, sau înţelegeri cu partidele politice, care au ajuns în Parlament”, a mai spus Zinaida Greceanîi.
 

Preşedintele Igor Dodon a invitat, pe rând, la discuţii trei partide cu cei mai mulţi deputaţi în Parlament. La 15.00 au început discuţiile cu liderii PDM, Vlad Plahotniuc, Pavel Filip şi Andrian Candu. Co-preşedinţii Blocului ACUM nu au spus deocamdată dacă vor veni sau nu la întrevederea cu preşedintele Igor Dodon, programată pentru ora 16.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite