VIDEO Ministra Justiţiei confirmă că tatăl ei este avocatul şoferiţei care a provocat accidentul de la Buiucani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministra Justiţiei, Olesea Stamate, a confirmat că tatăl ei este avocatul şoferiţei care a urcat băută la volanul unui Porsche Cayenne şi a provocat accidentul rutier de la Buiucani. Însă, ministra a respins acuzaţiile lansate în spaţiul public, precum că tatăl ei s-ar fi folosit de relaţiile pe care le are în organele de drept pentru a o scăpa pe şoferiţă de anumite sancţiuni în trecut.

Olesea Stamate a precizat că tatăul ei este avocatul şoferiţei respective doar în unul din dosarele penale pe acare aceasta le are. Ministra a subliniat că în cazul acelui dosar încă nu există o decizie a primei instanţe, încercând să sugereze că tatăl ei nu avea cum influenţa judecătorul. 

„Nu poate fi vorba despre soluţionarea problemelor acestei persoane. Constat cu regret că inclusiv persoane cu studii juridice au făcut aceste declaraţii publice, persoane pe care le cunoaştem cu toţii, care au trecut pe lângă Facultatea de Drept şi nu ştiu care este rolul unui avocat într-un proces, fie civil sau penal”, a afirmat Olesea Stamate la emisiunea „Politica cu Natalia Morari” de la TV8.

Amintim că liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că şoferiţa care a provocat accidentul tragic de la Buiucani ar fi fost ajutată anterior să scape de sancţiunile oamenilor legii de către avocatul ei, Vladimir Koval, care este tatăl ministrei Justiţiei, Olesea Stamate.

Amintim că o tânără de 34 de ani, aflată în stare de ebrietate la volanul unui Porsche Cayenne, a trecut pe roşu şi s-a izbit de un troleibuz, pe strada Alba Iulie din Chişinău.

Potrivit Poliţiei, şoferiţa avea permis de conducere suspendat, în urma multiplelor încălcări ale regulilor de circulaţie comise anterior.

Poliţia a comunicat că femeia avea 43 de procese verbale contravenţionale şi cinci procese penale pentru multiple încălcări, precum conducerea autovehiculului în stare de ebrietate, conducerea maşinii fără permis de conducere, convorbiri la telefon în timpul aflării la volan, lipsa cuplării centurii de siguranţă, depăşirea limitei de viteză, încălcarea semnelor de circulaţie rutieră etc.

Mai mult, şoferiţa a stat şase luni după gratii în cadrul unuia dintre aceste dosare penale.

Reprezentanţii Poliţiei au subliniat că autovehiculul ar fi fost condus cu 130 de kilometri pe oră la momentul impactului cu troleibuzul. Accidentul rutier a fost provocat şi de faptul că şoferiţa a trecut la culoarea roşie a semaforului.

Amintim că şoferiţa de 34 de ani se află în stare extrem de gravă, iar pasagerul care se afla în maşina ei a murit pe loc, fiind vorba despre un bărnat de 35 de ani. Alte 25 de persoane, pasageri ai troleibuzului, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite