VIDEO Ce i-a dăruit Igor Dodon lui Alexandr Lukaşenko şi când va vizita liderul de la Minsk casa omologului său din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat într-o vizită de lucru la Chişinău, preşedintele Belerusului, Alexandr Lukaşenko, a dăruit Republicii Moldova cinci tractoare şi două autospeciale. Igor Dodon a afirmat că darul liderului de la Minsk a fost făcut la rugămintea sa. Nici preşedintele Republicii Moldova nu l-a întâlnit pe omologul său din Belarus cu mâna goală.

Întrebat de către jurnalişti ce i-a dăruit şi el lui Alexandr Lukaşenko, Igor Dodon a răspuns: „Câteva lăzi de vin”.

„Şi câteva butoaie de vin de-al meu de la Sadova. Am spus ca noi producem 5-6 tone. Câteva sute de litri i-am dăruit de-al meu”, a spus preşedintele ţării.

În plus, Dodon i-a mai oferit omologului său miere de casă şi nuci.

Şeful statului susţine că i-a arătat lui Lukaşenko beciul de la Reşedinţa de Stat de la Condriţa: „care este un beci de oameni gospodari, de moldoveni”.

„Dumnealui m-a întrebat dacă pot să-l duc la mine acasă, la Sadova. Dacă nu era azi întrevederea cu premierul, mergeam la Sadova. În toamnă, atunci când se vor coace strugurii, am convenit ca dumnealui să vină într-o vizită scurtă pentru a culege împreună câteva coşuri de struguri şi a face împreună puţin vin de casă. Eu, anul acesta, la Sadova, am pregătit personal 5-6 tone de vin”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite