VIDEO Discuţia dintre Ludovic Orban şi Maia Sandu, după victoria la prezidenţiale: „Ai surprins aproape toată Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Europarlamentarul român Siegfried Mureşan a publicat pe pagina sa de Facebook imagini video cu discuţia telefonică dintre premierul Ludovic Orban şi Maia Sandu, dialog ce a avut loc a doua zi după prezidenţialele din 15 noiembrie.

Ludovic Orban i-a spus Maiei Sandu că există o aşteptare foarte mare de la ea. Totodată, Orban a accentuat că Maia Sandu a surprins aproape toată Europa prin victoria la prezidenţiale. Premierul român a adăugat că România este dispusă să ajute R. Moldova.

La rândul ei, Maia Sandu a declarat că moldovenii sunt cei care au surprins Europa, prin mobilizarea de care au dat dovadă.

„Acum chiar avem nevoie de ajutorul României şi pe criza sanitară să-i ajutăm pe oameni, şi partea economică”, a afirmat Maia Sandu.

În cadrul turului doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova au votat 52,8% din alegătorii cu drept de vot - 1.650.131 de voturi exprimate. O mobilizare fără precedent a avut loc în diaspora, acolo unde au votat circa 262.740 de moldoveni, dintre care 245.605 au votat pentru Maia Sandu.

Maia Sandu a obţinut 943.486 de voturi (57,75%), iar Igor Dodon 690,139 de voturi (42,25%).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite